Οι αποφάσεις της ΚΟΕ

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής συνήλθε την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου σε τακτική συνεδρία στην οποία πραγματοποιήθηκε ενημέρωση και λήφθηκαν αποφάσεις για ενέργειες που αφορούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. 

Στο πλαίσιο της συνεδρίας, τα Μέλη του Ε.Σ. ενημερώθηκαν για τις λεπτομέρειες που προνοούνται στο Μνημόνιο Συνεργασίας που υπεγράφη στις 6 Φεβρουαρίου με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, μέσω του οποίου, πέραν της ενίσχυσης των προσπαθειών για υλοποίηση των στόχων της ΚΟΕ, ανοίγουν οι πόρτες για την προβολή των δραστηριοτήτων όλων των Ομοσπονδιών Μελών της.   

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο μελέτησε τις σχέσεις με το Olympic Solidarity, τα προγράμματα και τις υποχρεώσεις που διέπουν την συνεργασία, και αποφάσισε όπως το 2017 πραγματοποιηθούν Τεχνικά Σεμινάρια που αφορούν στη Γυμναστική, τον Στίβο, το Κανό, την Ποδηλασία και την Αντισφαίριση.

Ενέκρινε επίσης τους αθλητές που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα Μεσογειακών υποτροφιών οι οποίοι είναι η Κυριακή Κουττούκη (Τάε Κβο Ντο), Μάριος Γεωργίου (Γυμναστική), Ιωάννης Οδυσσέως (Κανό) και Κάλια Αντωνίου (Κολύμβηση). 

Αποφασίστηκε επίσης η συνεργασία με εγκεκριμένο Οίκο για επιστημονική αξιολόγηση του προσωπικού του οργανισμού.

Επόμενες δραστηριότητες
Το Εκτελεστικό Συμβούλιο ενέκρινε το πρόγραμμα δραστηριοτήτων του αμέσως επόμενου διαστήματος που περιλαμβάνει την εκδήλωση στις 20 Μαρτίου προς τιμήν τους τέως Προέδρου της ΚΟΕ Ουράνιου Ιωαννίδη, την Ημερίδα για τη Γυναίκα στις 22 Μαρτίου, και το Μαθητικό Συνέδριο “Πιέρ ντε Κουμπερτέν” στις 6 Απριλίου.

Ο τέως Πρόεδρος της ΚΟΕ Ουράνιος Ιωαννίδης θα τιμηθεί στην ξεχωριστή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Μέγαρο, με το Χρυσό Παράσημο «Αριστείας Αξίας και Τιμής», σύμφωνα με τους θεσπισμένους κανόνες ηθικών αμοιβών της ΚΟΕ.

Η «Ημερίδα για τη Γυναίκα», θα έχει ως θέμα «Η Γυναίκα στον Αθλητισμό : Καταλύτης στην επίλυση κοινωνικών προβλημάτων» και ως βασική ομιλήτρια την κα Γκέλυ Αρώνη. Σε αυτήν θα παραστεί η Πρέσβειρα της UNICEF και Αρχηγός της Ολυμπιακής Ομάδας Προσφύγων της ΔΟΕ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, Τέγκλα Λορούπε. Στο πλαίσιο της ημερίδας θα τιμηθεί για την προσφορά της, η κα Λένια Αντωνιάδου πρώην μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ.

Το 6ο Μαθητικό Συνέδριο “Πιέρ ντε Κουμπερτέν” θα έχει ως θέμα «Η συμβολή της Ολυμπιακής Ιδεολογίας στη διαμόρφωση υγιούς κοινωνίας» με τη συμμετοχή Λυκείων από όλη την Κύπρο. 
Το Ε.Σ. ενέκρινε επίσης αίτημα του Συνδέσμου Γυμναστών Κύπρου, για συνδιοργάνωση με την ΚΟΕ, Διεθνούς Συνεδρίου τον προσεχή Ιούνιο στην Κύπρο. 

Διεθνής εκπροσώπηση
Ενώπιον του Εκτελεστικού Συμβουλίου έγινε ενημέρωση για τη συνάντηση που είχε στις 10 Φεβρουαρίου στο Ολυμπιακό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Ντίνος Μιχαηλίδης, με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σωματικής Διάπλασης Δρ Ραφαέλ Σαντόγια Γκόμεζ, κατά την οποία μεταξύ άλλων, ζητήθηκε η συμβολή της ΚΟΕ ώστε το άθλημα να ενταχθεί στα υπό αναγνώριση Ολυμπιακά αθλήματα. 

Παρουσιάστηκε επίσης η έκθεση του Μέλους του Ε.Σ. Γιώτη Ιωαννίδη, ύστερα από την συμμετοχή του στο Σεμινάριο Αρχηγών αποστολής των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2018, που πραγματοποιήθηκε από 31 Ιανουαρίου μέχρι 3 Φεβρουαρίου στην διοργανώτρια πόλη της Πιέονγκ Τσανγκ στην Κορέα. 

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο ενέκρινε επίσης τη συμμετοχή του Προέδρου Ντίνου Μιχαηλίδη στο συνέδριο “2017 EU SPORT FORUM” που διοργανώνει από 8-9 Μαρτίου στη Μάλτα η Γενική Διεύθυνση για θέματα Παιδείας και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Μελέτησε επίσης τις προσφορές για μετάβαση των αποστολών στις διεθνείς διοργανώσεις του 2017, μεγαλύτερη εκ των οποίων θα είναι η συμμετοχή στους ΑΜΚΕ που θα γίνουν στο Σαν Μαρίνο στα τέλη Μαΐου. 

Η ΚΟΕ απευθύνει συγχαρητήρια στην Κυπριακή Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (ΚΙΟ) για την συμπερίληψη της ανάμεσα στις 13 χώρες απ’ όλο τον κόσμο που μπορεί μεταξύ άλλων να διαπιστεύει Ομίλους ως εκπαιδευτικά κέντρα ιστιοπλοΐας και να εκδίδει διπλώματα εκπαιδευτών και προπονητών.