ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ η αποστολή!

Επέστρεψε η Κυπριακή Αποστολή που συμμετείχε στους Παγκόσμιους Ειδικούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2017, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν στο Graz της Αυστρίας την Περίοδο 16-24 Μαρτίου 2017.

Η Αποστολή συμμετείχε με 22 αθλητές, 6 προπονητές, 1 Αρχηγό Αποστολής και 1 Βοηθό Αρχηγό Αποστολής στα αθλήματα του Floor Ball και Floor Hockey.

Η χθεσινή μέρα (Πέμπτη 23/03/17) ήτανε και η μέρα των Τελικών όπου η ομάδα του Floor Hockey αγωνίστηκε στο μικρό τελικό με αντίπαλο τη χώρα της Αλγερίας. Η ομάδα μας, είχε χάσει στον Ημιτελικό από την Ομάδα της Αιγύπτου με 5-1. Στον Μικρό Τελικό, για την κατάκτηση της 3ης θέσης η ομάδα μας αν και αγωνίστηκε πολύ καλά, τελικά υπέκυψε στην ανώτερη ομάδα της Αλγερίας με σκορ 3-1 και κατέκτησε την 4η θέση.
Η αντίστοιχη ομάδα του Floor Ball, αποτελούμενη από αθλητές/αθλήτριες (μικτή ομάδα), έκανε την μεγάλη έκπληξη και κατέκτησε την 1η θέση και το Χρυσό Μετάλλιο.
 Στον Ημιτελικό κατέβαλε την ομάδα της Αυστρίας με σκορ 5-1, και στον Μεγάλο Τελικό 4-2 μετά την διαδικασία των πέναλτι.
Ο Τελικός ήτανε συγκλονιστικός και τον παρακολούθησαν πέραν των 300 ατόμων. Με σκορ 2-2 στην κανονική διάρκεια του αγώνα, ο αγώνας οδηγήθηκε στη παράταση, όπου και εκεί το σκορ έμεινε αναλλοίωτο. Στην διαδικασία των πέναλτι, η ομάδα μας ευστόχησε σε 2 ενώ η αντίστοιχη του Ισραήλ σε κανένα (αποκρούσεις Τερματοφύλακα)
Η Αποστολή μας πανηγύρισε έξαλλα την μεγάλη επιτυχία, στους ρυθμούς του Ζορμπά.
Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ειδικών Ολυμπιακών θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τους χορηγούς της Αποστολής: ΚΟΑ, ΚΟΕ, Εταιρεία Alvexo, το Φιλανθρωπικό Σωματείο Cyprus Police Torch Run, την εταιρεία ΟΠΑΠ Κύπρου Λτδ, την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, την Bioland Energy, την KPMG, την Marlow Navigation, την εταιρεία Sky Link, το Νέο Στάδιο Γ.Σ.Π. , την Κεντρική Τράπεζα, και τον Σύνδεσμο Φίλων του Ιδρύματος Χρήστου Στέλιου Ιωάννου.
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ