Ορέστης Γερμανός: «Ο Κοντίδης είναι το είδωλο μου»

Ο Ορέστης Γερμανός είναι ένας πολλά υποσχόμενος ιστιοπλόος ο οποίος στα 17 του χρόνια δείχνει να έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Στις ετήσιες βραβεύσεις της Κυπριακής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας  για το 2016 βραβεύτηκε ως ο τρίτος κορυφαίος ιστιοπλόος, πίσω από τους Κοντίδη και Καριόλου. 

Ο ιστιοπλόος του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού πέρσι κατάφερε να τερματίσει στην 4η θέση στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Laser Radial κάτω των 17, ενώ μεταξύ άλλων κέρδισε την πρώτη θέση στα παγκύπρια πρωταθλήματα κάτω των 17 και των 19.

Ο Κύπριος ιστιοπλόος μας μίλησε για την τιμητική αυτή βράβευση του, τους στόχους του για τη νέα σεζόν αλλά και για το είδωλο του, τον Παύλο Κοντίδη.

-Ορέστη συγχαρητήρια. Αναδείχθηκες τρίτος κορυφαίος ιστιοπλόος του 2016. Μια ξεχωριστή, τιμητική διάκριση για σένα. Πως νιώθεις;

«Είμαι περήφανος που κατέκτησε αυτές τις θέσεις. Ήρθα τέταρτος στο πανευρωπαϊκό, θα μπορούσα και καλύτερα αλλά οι συνθήκες δεν ήταν και οι καλύτερες».

-Το 2017 πως το περιμένεις, ποιοι είναι οι στόχοι σου;

«Είναι πιο ψηλοί οι στόχοι μου το 2017. Περιμένω να φέρω μια καλή θέση στην Ολλανδία, ενώ στην Ιρλανδία δεν τα πήγα και πολύ καλά στο Παγκόσμιο».

-Άρα έχεις οριοθετήσει τους στόχους για τη νέα χρονιά. Είσαι ένας νεαρός ιστιοπλόος στα 17 σου χρόνια. Δεν ξέρω αν βλέποντας τον Παύλο Καντίδη και τον Αντρέα Καριόλου αν ονειρεύεσαι να φθάσεις τις δικές τους επιτυχίες και να κάνεις ακόμα ένα βήμα παραπάνω.

«Ο Παύλος Κοντίδης ήταν πάντα το είδωλο μου. Πάντα με βοηθούσε, με στήριζε. Που πήγα Κροατία εκείνος με βοήθησε να γνωρίσω ανθρώπους από την ιστιοπλοΐα και γενικά κι άλλα πράγματα σε αυτό τον τομέα».