Παρούσα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σάμπο η Κύπρος

Παρούσα γι΄ άλλη μια χρονιά στο φημισμένο Παγκόσμιο Κύπελλο «Χαραλαμπίεφ», που έλαβε χώρα το διήμερο 24-25 Μαρτίου στο αθλητικό κέντρο Λουζνίκι στη Μόσχα, ήταν η Κυπριακή Ομοσπονδία Σάμπο. Στην κυπριακή αποστολή συμμετείχαν τέσσερα άτομα, ενώ και ο διαιτητής της ομοσπονδίας, ο Αντρέι Νικολόφ, επίσης ταξίδεψε στη Μόσχα, όπου πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις για το σήμα του διεθνή διαιτητή.

Στο αγωνιστικό μέρος, ο αθλητής Μάριος Κακουρής έλαβε μέρος στην κατηγορία -90 κιλά, όπου το Σάββατο 25 Μαρτίου δέχτηκε την ήττα με 4-0 στον α΄ γύρο από τον Λετονό Αϊγκάρς Μίλενμπεργκς. Στη συνέχεια δεν του δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστεί στο ρεπεσάζ, αφού ο Λετονός δεν προκρίθηκε στον τελικό. Τον Μ. Κακουρή συνόδεψε ο προπονητής Γιώργος Οδυσσέως.

Στη Μόσχα βρισκόταν επίσης ο πρόεδρος της ΚΟΣΑ, κ. Μάριος Ανδρέου, ενώ συνοδός της κυπριακής αποστολής ήταν ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του ΚΟΑ, κ. Φίλιππος Σοφοκλέους, ο οποίος μετά από πρόσκληση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FIAS) εκπροσώπησε τον πρόεδρο του ΚΟΑ στις εξωαγωνιστικές εργασίες του Παγκοσμίου Κυπέλλου «Χαραλαμπίεφ».

Σημαντική επιτυχία για την Κύπρο αποτέλεσε η εισήγηση του προέδρου Μάριου Ανδρέου στο συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (στην οποία είναι εκλεγμένο μέλος) για διοργάνωση στην Κύπρο τον Ιούλιο διεθνής προπονητικής σχολής, μία εισήγηση που έγινε δεκτή από το ευρωπαϊκό συμβούλιο. Έτσι, στα μέσα Ιουλίου και στα πλαίσια του ετήσιου τριημέρου σάμπο, όπου διεξάγονται παγκύπριο πρωτάθλημα και πρωτάθλημα μπιτς σάμπο, η ΚΟΣΑ θα φιλοξενήσει και μεγάλο αριθμό προπονητών από το εξωτερικό, που θα έρθουν στην Κύπρο για να παρακολουθήσουν τις εργασίες της σχολής.

Ο πρόεδρος της ΚΟΣΑ, κ. Μάριος Ανδρέου, δήλωσε σχετικά με τις επαφές που είχε στη Μόσχα: «Είναι σημαντική επιτυχία για εμάς η ανάληψη της διοργάνωσης της σχολής προπονητών. Από κει και πέρα, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον πρόεδρο της FIAS κ. Βασίλι Σεστακόφ, ο οποίος μας είπε ότι του άρεσε πολύ η Κύπρος κατά την επίσκεψη του τον Δεκέμβριο και πως σκοπεύει να επιστρέψει. Επίσης, η παρουσία μαζί μας του κ. Φίλιππου Σοφοκλέους από τον ΚΟΑ ήταν πολύ σημαντική, αφού μας πρόσφερε κύρος ενώπιων των ξένων συναδέλφων μας η παρουσία μαζί μας εκπροσώπου του κρατικού φορέα του αθλητισμού στη χώρα μας. Είναι πολύ σημαντικό για το άθλημα μας στην Κύπρο η στήριξη που έχουμε από τον ΚΟΑ».

Κλείνοντας, ο κ. Ανδρέου αποκάλυψε ότι στην Κύπρο βρίσκεται από την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 για ολιγοήμερη επίσκεψη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σάμπο Δρ Σεργκέι Ελισέιφ.