Τιμάται ο Ραλίστας Ρομάν Σταρίκοβιτς

Πραγματοποιείται την Πέμπτη 6 Απριλίου στο Ολυμπιακό Μέγαρο, το 6ο Μαθητικό Συνέδριο “Pierre de Coubertin". Το Συνέδριο που διοργανώνεται από την Επιτροπή “Pierre de Coubertin” της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου, θα έχει ως θέμα «Η συμβολή της Ολυμπιακής Ιδεολογίας στη διαμόρφωση υγιούς κοινωνίας».

Σε αυτό θα συμμετέχουν 120 περίπου μαθητές από έξι Λύκεια όλης της Κύπρου, που είναι το Λύκειο Αραδίππου (Λάρνακα), Λύκειο Λινόπετρας (Λεμεσός), Λύκειο «Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄» (Πάφος), Λύκειο Αρχαγγέλου “Απόστολος Μάρκος” (Λευκωσία), Λύκειο Κοκκινοχωρίων (Αμμόχωστος) και Λύκειο Ιδαλίου (Λευκωσία).

Αποκαλυπτήρια «Πλάκας Ολυμπιονικών»
Στο συνέδριο θα παραστεί ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, ο οποίος σε μια παράλληλη εκδήλωση θα τελέσει τα αποκαλυπτήρια της Πλάκας Ολυμπιονικών που θα τοποθετηθεί στον περιβάλλοντα χώρο του Ολυμπιακού Μεγάρου. Σε αυτήν θα αναγράφονται τα ονόματα όλων των Κυπρίων Ολυμπιονικών που κατέλαβαν μέχρι και την όγδοη θέση σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Τα ονόματα τους θα βρίσκονται σε τρεις στήλες που θα αφορούν στις συμμετοχές στους Αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες, στις συμμετοχές με την Ελλάδα από το 1896-1976 και στις συμμετοχές με την Κύπρο από το 1980 μέχρι σήμερα.

Τιμάται ο Ραλίστας Ρομάν Σταρίκοβιτς
Στο συνέδριο θα τιμηθεί επίσης ο Ρομάν Σταρίκοβιτς, ο οποίος συμμετέχοντας με την Κυπριακή σημαία, και με συνοδηγό τον Ολλανδό Μπερτ Χέσκες, έλαβε μέρος στο Ράλι Ντακάρ, το κύριο μέρος του οποίου πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο σε χώρες της Λατινικής Αμερικής. Ο Ρώσος οδηγός με την κυπριακή υπηκοότητα έγινε ο πρώτος Κύπριος που λαμβάνει μέρος στο πιο φημισμένο Ράλι στον κόσμο. Ο Σταρίκοβιτς θα τιμηθεί για την πετυχημένη του συμμετοχή στο Ράλι, στο οποίο κατέλαβε την 45η θέση στην κατηγορία Αυτοκινήτων. Στο χώρο του Ολυμπιακού Μεγάρου θα εκτίθενται το αγωνιστικό αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε καθώς και τα δύο άλλα βοηθητικά που τον συνόδευαν στις Ειδικές Διαδρομές της Βολιβίας, της Παραγουάης και της Αργεντινής.

Aπό Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία Κύπρου