“Στόχους αναγνωρίσατε…”

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των διεθνών αγώνων του “CYPRUS GRAND PRIX COMPAK - SPORTING 2017” άρχισε από χθες όταν άνοιξαν και επίσημα τα 8 γήπεδα για τις προπονήσεις των αθλητών, στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο στα Λατσιά.

Σήμερα και αύριο οι σκοπευτές και σκοπεύτριες θα έχουν άλλες δυο ευκαιρίες για να προσαρμοστούν στις αγωνιστικές συνθήκες, ενώ θα «ριχτούν» στον αγώνα το Σάββατο για τους πρώτους 100 δίσκους (τέσσερις πούλες των 25 δίσκων για κάθε αθλητή). Άλλους 100 δίσκους θα ρίξουν την Κυριακή για να αναδειχτούν οι νικητές στο σύνολο των 200 δίσκων. 

Από χθες βρίσκεται στην Κύπρο και ο πρόεδρος Ζιαν-Φρανσουά Παλίγκας, μαζί με άλλους αξιωματούχους  της Διεθνούς Ομοσπονδίας FITASC, ενώ μέχρι στιγμής, οι συμμετοχές ήδη υπερέβησαν τις προσδοκίες των διοργανωτών, αφού ξεπέρασαν τους 220 αθλητές και αθλήτριες από 22 χώρες (ο στόχος ήταν οι 200 σκοπευτές από 20 χώρες). Μεταξύ των ξένων συμμετοχών περιλαμβάνονται και κορυφαία ονόματα (άνδρες και γυναίκες) της παγκόσμιας σκοποβολής, οι οποίοι αποτελούν πρόκληση και ευκαιρία για τους Κύπριους διεθνείς, προκειμένου να δοκιμάσουν τις αντοχές και τις δυνατότητές τους, ενόψει των κορυφαίων διοργανώσεων που ακολουθούν (πανευρωπαϊκοί και παγκόσμιοι αγώνες). 

Ανάμεσα στα γνωστά ονόματα , ξεχωρίζουν ο βρετανός παγκοσμιονίκης και πρωταθλητής Ευρώπης Τζορτζ Ντίκουϊ, οι συμπατριώτες του Μαρκ Κέτελ, Τόνι Μάνβελ και Άλαν Πίρς, ο Ούγγρος Γιάνος Ζάμπο, ο Τσέχος Μίλαν Τσέρνοσεκ, οι Ρουμάνοι Μποκτάν Φλάβιου Ράτου, Ντανιέλ Τεοντόρ Ματέι και Ιοάν Σίρπου, οι Ρώσοι Γιούρι Νοβοκρεσιένοβ, Ντιμίτρι Πολιβάνι και Βλαντιμίρ Στεπάνοβ, ο Γερμανός Μαξιμίλιαν Ιμπάχ, οι Σουηδοί Ρικάρντ και Άλφρεντ Χέλστρομ (πατήρ και υιός), καθώς και οι Έλληνες Γιάννης Κοιλάκος, Γιώργος Κοσάρας και Δημήτρης Πιστόλας. Από τις γυναικείες συμμετοχές πολύ γνωστές είναι η βρετανίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια Τσέριλ Χολ και η συμπατριώτισσα της Πάμελα Τίμπατς, η Ελβετίδα Ρόζα Μαρία Γκέρπε, η Γερμανίδα Μόνικα Σμιτ, η Άννα Στέμπεργκ από τη Δανία και οι Ρωσίδες Εκατερίνα και Τατιάνα Πολιβάναγια.   

Πέρα από τη σημερινή προπόνηση, το πρόγραμμα των διοργανωτών απόψε περιλαμβάνει και το κυπριακό δείπνο για το καλωσόρισμα των ξένων αποστολών, που θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ολυμπιακού σκοπευτηρίου, ενώ για όλους τους ενδιαφερόμενους θα υπάρχει και η … πρόκληση των «νυκτερινών βολών» σε ειδικά διαρρυθμισμένο γήπεδο με προβολείς.     

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

1. Σε άλλο ένα διεθνή αγώνα κόμπακ, οι πρόεδροι της ΣΚΟΚ και της FITASC Δημήτρης Λόρδος και Ζιαν Φρανσουά Παλίνκας, θα τεθούν «αντιμέτωποι» επί των βατήρων…

2. Ο Βρετανός παγκοσμιονίκης Τζωρτζ Ντίκουϊ (στο μέσο χωρίς στολή) αποτελεί ένα από τα κορυφαία ονόματα στον αγώνα 

3. Η Βρετανίδα Τσέριλ Χολ (αριστερά) προσβλέπει σε άλλη μια διεθνή διάκριση στην Κύπρο

4. Κύπριοι και ξένοι σκοπευτές και διαιτητές σε προηγούμενη διεθνή διοργάνωση στην Κύπρο