Παγκύπριοι Ειδικοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2017

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ειδικών Ολυμπιακών, όπως κάθε χρόνο διοργανώνει και φέτος τους Παγκύπριους Ειδικούς Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι φέτος θα διεξαχθούν στην πόλη της Λάρνακα.

Οι Παγκύπριοι Ειδικοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα πραγματοποιηθούν από τις 5-12 Μαΐου 2017 και τελούν υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λάρνακας, Κύριου Ανδρέα Βύρα.

Στους εν λόγω αγώνες αναμένεται να λάβουν μέρος πέραν των 450 αθλητών από 34 Ειδικά Σχολεία/Ιδρύματα/Κέντρα Ημέρας/Σωματεία όλης της Ελεύθερης Κύπρου.

Στους αγώνες έχουν προσκληθεί και τα Special Olympics Hellas οι οποίοι θα συμμετάσχουν με 34 άτομα, στα αγωνίσματα του Στίβου και της Κολύμβησης. 

Τα αθλήματα που θα διεξαχθούν είναι ο στίβος, η ποδηλασία, η κολύμβηση, το MATP, το πρόγραμμα «Νεαροί Αθλητές» καθώς επίσης και η ενοποιημένη ημερίδα Floor ball με τη συμμετοχή πολιτικών προσφύγων.

Η τελετή έναρξης έχει οριστεί για την Κυριακή 7 Μαΐου 2017 και ώρα 17:00 στην Πλατεία Ευρώπης στη Λάρνακα. 

Το καλλιτεχνικό κομμάτι της τελετής έχουν αναλάβει ο Μουσικοσυνθέτης κ. Άριστος Μοσχοβάκης και η κ. Στέλλα Γεωργιάδου. 

Με σύνθημα «Μαζί με Δύναμη Ψυχής» οι αθλητές μας θα δώσουν και πάλι τον καλύτερο τους εαυτό, δίνοντας το μήνυμα ότι τα άτομα με νοητική αναπηρία αξίζουν και δικαιούνται μια ίση μεταχείριση στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. 

Η κυπριακή Ομοσπονδία Ειδικών Ολυμπιακών θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τον Δήμο Λάρνακας, και τον Δήμαρχο κ. Ανδρέα Βύρα, για την άμεση ανταπόκριση του στο κάλεσμα μας. 

Επίσης τους διαχρονικούς Χορηγούς: ΚΟΑ, ΚΟΕ, Cyprus Police torch Run, στην εταιρεία Sky Link, και στον Χρυσό Χορηγό της Ομοσπονδίας, την Εταιρεία Alvexo Trading Ltd.  

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ