Από τη 2η θέση στην κούρσα μεταλλίων ο Κοντίδης

Από τη δεύτερη θέση θα μπει ο Παύλος Κοντίδης στην Κυριακάτικη (30/4–13:10, Ώρα Κύπρου) κούρσα μεταλλίων του δεύτερου Παγκοσμίου Κυπέλλου της χρονιάς, που διεξάγεται στο Hyeres της Γαλλίας. Με μια 12η και μια 2η θέση στις δύο τελευταίες ιστιοδρομίες ο Κοντίδης έφτασε στους 59 βαθμούς ποινής, έξι πιο πολλούς από τον Ιταλό Francesco Marrai – η διαφορά τους την Παρασκευή (28/4) ήταν τρεις βαθμοί ποινής.

Για να κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Κύπριος ιστιοπλόος πρέπει στην medal race να τερματίσει τουλάχιστον τρεις θέσεις πάνω από τον Marrai. Επτά βαθμούς πίσω από τον Κοντίδη είναι ο Αυστραλός Matthew Wearn. Ο Κοντίδης έχει σχεδόν «κλειδώσει» το βάθρο, αφού ο τέταρτος Nick Thompson έχει 77β ποινής. Για να βρεθεί εκτός βάθρου ο Κοντίδης πρέπει να είναι 10ος και ο Thompson πρώτος.

Πέρσι ο Κοντίδης ήταν 14ος στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Hyeres, ενώ ακολούθησε η δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο του Qingdao και η πρωτιά στον τελικό της Μελβούρνης, το Δεκέμβριο. Φέτος ήταν δεύτερος στο πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο της χρονιάς, στο Μαϊάμι. Ο φετινός τελικός θα γίνει στο Santander τον  Ιούνιο.