"Περήφανος, με... κραυγή στον τερματισμό!" (Ηχητικό)

Πετυχαίνοντας μια μεγάλη ανατροπή στην κούρσα μεταλλίων των σκαφών τύπου Laser, ο Παύλος Κοντίδης κέρδισε το δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο της χρονιάς, το οποίο ολοκληρώθηκε στο Hyères της Γαλλίας την Κυριακή (30/4).

Οι δηλώσεις του Ολυμπιονίκη μας μετά την μεγάλη επιτυχία του:

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος, περήφανος, ευτυχισμένος. Νομίζω έγινε αντιληπτό και από την κραυγή μου στον τερματισμό. Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα κούρσα μεταλλίων. Μπορούσα να είμαι πρώτος, μπορούσα να είχα βγει εκτός μεταλλίων. Ήθελα να ξεκινήσω κάτω από τον Ιταλό διότι συνήθως η βάρκα που είναι από κάτω δίνει κακό άνεμο στην από πάνω. Τα κατάφερα. Έμεινε πίσω. Μετά προσπάθησα να κάνω την κούρσα μου. Έκανα πολύ καλό πρώτο πρίμα και ήμουν δεύτερος. Όμως ο Ιταλός κέρδιζε συνεχώς θέσεις. Ήξερα ότι πρέπει να μείνω συγκεντρωμένος μέχρι το τέλος. Σε κάποια φάση είχα το Νεοζηλανδό αθλητή πολύ κοντά μου και ουσιαστικά εκεί, στο τελευταίο πρίμα, παίχτηκε το χρυσό. Κατάφερα να μείνω ήρεμος και συγκεντρωμένος και να διατηρήσω πολύ καλή ταχύτητα στο σκάφος, έτσι τερμάτισα δεύτερος. 

Είναι το Wimbledon της ιστιοπλοΐας. Ήταν όλοι οι κορυφαίοι εδώ. Έγινε πολύ δυνατή μάχη, μέχρι το τέλος. Από το 2005 έρχομαι ανελλιπώς σε αυτό τον αγώνα και δεν είχα καταφέρει ποτέ ν’ ανέβω στο βάθρο. Το χρυσό με ικανοποιεί αφάνταστα.

Ευχαριστώ την κοπέλα μου, την οικογένειά μου, τους φίλους μου και ειδικά τους υποστηρικτές μου, που μέσω των social media συνεχώς με εμψύχωναν με ενθαρρυντικά μηνύματα και μου έστελναν τη θετική τους ενέργεια».