Ο Μαντζαρόπουλος ο νικητής του πρώτου Aquathlon Kerynia

Με τον αθλητή του Ναυτικού Ομίλου ΠάφουΧαράλαμπο Μαντζαρόπουλο να κατακτά την πρώτη θέση, ολοκληρώθηκε το πρώτο Aquathlon Kerynia την περασμένη Κυριακή (25/6).

Επρόκειτο για έναν αγώνα διάθλου που περιλάμβανε τρέξιμο και κολύμβηση, ο οποίος συνδιοργανώθηκε από το Ναυτικό Όμιλο Κερύνειας και την Κυπριακή Ομοσπονδία Τριάθλουκαι έγινε εις μνήμην του αδικοχαμένου αθλητή Νεόφυτου Νεοφύτου.Το AquathlonKeryniaδιεξήχθη στην παραλία «Δασούδι» στη Λεμεσό και έλαβαν μέρος αθλητές και αθλήτριες από πέντε διαφορετικές ομάδες.

Με χρονο 40.29 ο Μαντζαρόπουλος
Οι αθλητές που συμμετείχανστον αγώνα χωρίστηκαν σε διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες τους. Η διαδρομή περιλάμβανε 2.5χλμ τρέξιμο, 1χλμ κολύμβηση και τερματίστηκε με ακόμα 2.5χλμ τρέξιμο.Στους άνδρες πρώτος τερμάτισε ο Χαράλαμπος Μαντζαρόπουλος του Ν.Ο. Πάφου σε 40 λεπτά και 28 δεύτερα, δεύτερος ο Βασίλης Ρεσάικος και τρίτος ο Παύλος Στυλιανού του Κεραυνού. Στις γυναίκες, την πρωτιά κατέκτησε η αθλήτρια του Κεραυνού Γιώτα Χαπούπη με χρόνο 43.06, δεύτερη τερμάτισε η Σοφία Μάτση της ομάδας τριάθλου «Νηρέας» ενώ η τρίτη θέση πήγε στην Ιουλία Παναγιώτου του Ν.Ο. Πάφου.

Αγωνίστηκαν και παιδιά
Την ευκαιρία να συμμετάσχουν στον αγώνα είχαν και νεαροί αθλητές, αφού διοργανώθηκε παράλληλα παιδικός αγώνας. Αγόρια και κορίτσια 6-χρόνων ετών διαγωνίστηκαν στα 400μ τρέξιμο-100μ κολύμβηση-400μ τρέξιμο. Στις ηλικίες 10-16 χρόνων τα παιδιά αγωνίστηκαν σε 400μ τρέξιμο-200μ κολύμβηση-800μ τρέξιμο.
Μεγάλος χορηγός του αγώνα ήταν ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, ενώ αρωγοί στάθηκαν η Ελληνική Τράπεζα και η ασφαλιστική εταιρεία Atlantic.