Νέα εποχή στο ερασιτεχνικό μπάσκετ

Η Οργανωτική Επιτροπή του Ερασιτεχνικού Μπάσκετ Λευκωσίας σε συνεργασία  με τον ΟΠΑΠ Κύπρου πραγματοποίησαν σήμερα δημοσιογραφική διάσκεψη, η οποία αποτελεί ορόσημο για το ερασιτεχνικό μπάσκετ και σηματοδοτεί μια νέα εποχή.

Ο κ. Ιωαννίδης, Πρόεδρος του Ερασιτεχνικού Πρωταθλήματος Μπάσκετ Λευκωσίας αναφέρθηκε στους στόχους που δεν είναι άλλοι από τη διάδοση και εξύψωση του ερασιτεχνικού αθλητισμού στον κυπριακό χώρο μέσω Οργανισμών, Εταιρειών, Επιχειρήσεων και Επαγγελματικών Συνδέσμων. Επίσης αναφέρθηκε στο πολύ μεγάλο ενδιαφέρον που παρουσιάζεται για συμμετοχή και άλλων ομάδων αλλά και στο ψηλό επίπεδο που παρουσιάζουν οι αγώνες. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα την ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ ΛΤΔ που στηρίζει αυτή την προσπάθεια, δηλώνοντας ότι οι στόχοι πλέον αναθεωρούνται καθώς ο πήχης τοποθετείται πιο ψηλά. Αναφέρθηκε ότι μέσα στους στόχους είναι η δημιουργία 3on 3, καθώς και η κάθοδος ομάδων από το εξωτερικό.

Ο κ. Χρίστου εκ μέρους της ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ ΛΤΔ δήλωσε ότι διαχρονικά ο ΟΠΑΠ είναι μόνιμος χορηγός στην καλαθόσφαιρα και ήλθε αρωγός στο Ερασιτεχνικό Μπάσκετ Λευκωσίας αφού θεωρεί ότι είναι ανυπόστατο κομμάτι της καλαθόσφαιρας. Είναι υποχρέωση μας να σταθούμε δίπλα σας και ευελπιστούμε ότι θα εξαπλωθεί παγκύπρια αυτή η προσπάθεια, ώστε να κρατήσουμε άσβεστη την μνήμη της ΠΑΕΕΚ, ΔΙΓΕΝΗ Μόρφου, καθώς είναι μέσα από το ερασιτεχνικό μπάσκετ που θα βγουν οι φίλαθλοι. Επίσης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το Ερασιτεχνικό Μπάσκετ Λευκωσίας προσφέρει στον Πολιτισμό, στην Κοινωνία, στον Αθλητισμό και στην Υγεία. Τομείς που ο ΟΠΑΠ επενδύει και στηρίζει.

Ο κ. Παπαέλληνας , από τους πρωτεργάτες του Ερασιτεχνικού μπάσκετ, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι συμμετέχουν 27 ομάδες, και ότι οι αγώνες παρακολουθούνται από ένα πολύ μεγάλο αριθμό φιλάθλων. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτό το γεγονός το οποίο προσφέρει σε πολλούς τομείς όπως η διαιτησία και να χτίσουμε πάνω του ώστε να ξαναφέρουμε τον κόσμο στα γήπεδα.