Ετήσια Γενική Συνέλευση και αρχαιρεσίες στην ESC

Ξεκινούν σήμερα στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Σκοποβολής 2017, οι οποίοι θα συνεχιστούν μέχρι τις 4 Αυγούστου, αφού σ’ αυτούς θα διεξαχθούν όλα τα ολυμπιακά αγωνίσματα της σκοποβολής εκτός των αεροβόλων. Η ΣΚΟΚ θα συμμετέχει στα αγωνίσματα τραπ και σκητ ανδρών, γυναικών, εφήβων και νεανίδων.

Σήμερα και αύριο είναι ορισμένη και η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Σκοποβολής (ESC) στη διάρκεια της οποίας θα διεξαχθούν και αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των νέων μελών του διοικητικού συμβουλίου. Τη ΣΚΟΚ, θα εκπροσωπήσουν στη συνέλευση, ο πρόεδρος Δημήτρης Λόρδος και ο τεχνικός διευθυντής Πέτρος Κυρίτσης, ο οποίος θα επαναδιεκδικήσει την εκλογή του στο Προεδρείο της ESC. Η εκλογή του Πέτρου Κυρίτση θεωρείται σίγουρη, ενώ λόγω της μακρόχρονης τριβής και προσφοράς του στα διοικητικά της ευρωπαϊκής και της παγκόσμιας σκοποβολής αναμένεται ότι θα προταθεί και για τη θέση του αντιπροέδρου της συνομοσπονδίας. Για τη θέση του προέδρου, ο μόνος υποψήφιος είναι ο νυν πρόεδρος της ESC (και αντιπρόεδρος της ISSF) ΒλαδιμίρΛίσιν από τη Ρωσία.

Στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, έντονη θα είναι η κυπριακή παρουσία και στον οργανωτικό τομέα των Πανευρωπαϊκών Αγώνων, αφού πέρα από τον πρόεδρο και τον τεχνικό διευθυντή, ο γ. γραμματέας της ΣΚΟΚ Γιαννάκης Ηρακλέους έχει οριστεί μέλος της Αγωνόδικης Επιτροπής, ενώ αρχιδιαιτητής των αγώνων έχει οριστεί ο αρχιδιαιτητής της ΣΚΟΚ Κωστάκης Ξενοφώντος και οι διεθνείς διαιτητές μας Παντελής Μαυρομμάτης και Ευτύχιος Λοΐζου έχουν επιλεγεί από την οργανωτική επιτροπή για να διαιτητεύσουν στους αγώνες. Ο Πέτρος Κυρίτσης είναι επίσης και ο Τεχνικός Επιθεωρητής της όλης διοργάνωσης.

Σήμερα Παρασκευή, αύριο Σάββατο και μεθαύριο Κυριακή, το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσημες προπονήσεις και αγώνες στα πιστόλια  25 και 50 μέτρων, στις καραμπίνες 50 μέτρων, καθώς και στο διπλό τραπ, αγωνίσματα στα οποία δεν υπάρχουν κυπριακές συμμετοχές. 

Η πρώτη αποστολή αθλητών από την Κύπρο, είναι αυτή του τραπ και θα φθάσει στο Μπακού αύριο, ενώ η επίσημη προπόνηση είναι τη Δευτέρα και την Τρίτη 24 και 25 Ιουλίουκαι ο αγώνας στις 26 και 27 Ιουλίου.