Η δράση του Σαββάτου (22/07) στις Μπαχάμες

Στην προτελευταία μέρα της αγωνιστικής δράσης μπαίνουν το Σάββατο 22 Ιουλίου οι 6οι Κοινοπολιτειακοί Αγώνες Νέων που διεξάγονται στις Μπαχάμες. Σε τέσσερα αθλήματα θα είναι στραμμένη η προσοχή της Κύπρου, συγκεκριμένα σε στίβο, κολύμβηση, μπιτς βόλεϊ και τένις.

Ξεκινώντας από τον στίβο, στις 23:00 ώρα Κύπρου (16:00 τοπική) η Λουκία Γεωργίου αγωνίζεται στον τελικό του ακοντισμού. Η 17χρονη αθλήτρια του ΓΣΕ έχει ατομική επίδοση τα 44.24 μ. και ο πρώτος της στόχος είναι να ξεπεράσει τον εαυτό της, έτσι ώστε να διεκδικήσει πλασάρισμα τουλάχιστον στην εξάδα. Ο αγώνας αναμένεται ανοικτός και η Γεωργίου ελπίζει σε μια καλή βολή που ίσως τη φέρει κοντά στο βάθρο.

Στην κολύμβηση, ο Μάρκος Ιακωβίδης ολοκληρώνει την παρουσία της Κύπρου στην πισίνα, με τη συμμετοχή του στις 18:00 ώρα Κύπρου (11:00 τοπική) στον πρωινό προκριματικό των 50 μ. ελεύθερο. Αν ο αθλητής του Ν.Ο. Λευκωσίας προκριθεί, ο τελικός είναι προγραμματισμένος για τη 01:13 ώρα Κύπρου (18:13 τοπική).

Το Σάββατο πέφτει η αυλαία και στο μπιτς βόλεϊ, με τα παιχνίδια για τα μετάλλια. Μετά τη νίκη της Κύπρου στον προημιτελικό της 20ης Ιουλίου, οριστικοποιήθηκε το γεγονός ότι η ομάδα που αποτελείται από τους Σωτήρη Σιαπάνη και Κωνσταντίνο Σκορδή θα διεκδικούσε μετάλλιο σε τελικό αγώνα. Ο μεγάλος τελικός θα ξεκινήσει στις 20:00 (CY) και ο μικρός τελικός στις 18:00 (CY).

Τέλος, στο τένις, το Σάββατο θα διεξαχθούν τα ημιτελικά σε μονά και μικτό διπλό, με το order of play να ανακοινωνόταν το βράδυ της προηγούμενης μέρας.