«Σιγούρεψαν» το μετάλλιο οι Σκορδής και Σιαπάνης

Το μετάλλιο στο μπιτς βόλεϊ αγοριών «σιγούρεψε» η κυπριακή ομάδα που συμμετέχει στους 6ους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες Νέων, που διεξάγονται στις Μπαχάμες.

Στον ημιτελικό της Παρασκευής (21/07) οι Κωνσταντίνος Σκορδής και Σωτήρης Σιαπάνης επικράτησαν με 2-0 σετ (21-18, 21-19) του διδύμου Κέλβιν Κάρμπο και Έρικ Τσάτσου από την Γκάνα και προκρίθηκαν στον τελικό, σιγουρεύοντας έτσι το μετάλλιο!

Τα παιδιά του Γιάννη Πετρούδη θα αγωνιστούν στο μεγάλο τελικό το Σάββατο 22 Ιουλίου στις 19:00 ώρα Κύπρου (12:00 τοπική). Αντίπαλος στον τελικό θα είναι η Αγγλία, που κέρδισε 2-0 σετ στον άλλο ημιτελικό την Αυστραλία. Το μετάλλιο (χρυσό ή αργυρό) των Σκορδή και Σιαπάνη είναι το τέταρτο της Κύπρου στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες. Προηγήθηκαν τα δύο στο τζούντο, το αργυρό από τον Γιώργο Μπαλαρτζισβίλι και το χάλκινο από την Σοφία Ασβεστά, καθώς και το χάλκινο στη σφαιροβολία με την Στυλιάνα Κυριακίδου.

Παρά την εξουθενωτική εμφάνιση στον προημιτελικό της Πέμπτης απέναντι στη Νέα Ζηλανδία, σε ένα αγώνα όπου ο Σωτήρης Σιαπάνης έκανε υπερπροσπάθεια μετά από στομαχικές διαταραχές που αντιμετώπισε, η κυπριακή ομάδα εμφανίστηκε σοβαρή απέναντι στην Γκάνα και δεν έδωσε δικαιώματα στους αντιπάλους να διεκδικήσουν κάτι καλό από το παιχνίδι. 

Με το τέλος του παιχνιδιού οι Σκορδής και Σιαπάνης δέχτηκαν τα συγχαρητήρια από την αρχηγό αποστολής Κάλλη Χατζηιωσήφ και τον γενικό γραμματέα της ΚΟΕ Χαράλαμπο Λόττα που παρακολούθησαν το παιχνίδι.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Παγκύπριο ρεκόρ ο Χατζηττοουλής
Τον εαυτό του ξεπέρασε στον πρωινό προκριματικό στα 400 μ. ελεύθερο ο Κωνσταντίνος Χατζηττοουλής. Με επίδοση 3:59.02, ο 18χρονος κολυμβητής έσπασε το (δικό του) παγκύπριο ρεκόρ που ήταν 3:59.04 και έκλεισε θέση στο τελικό του αγωνίσματος, που θα διεξαγόταν το βράδυ της ίδιας μέρας. Ο Χατζηττοουλής, που μετράει στους Αγώνες στις Μπαχάμες και μία 4η θέση στα 1500 μ. ελεύθερο, μετά την κούρσα ήταν πολύ ευχαριστημένος από την επίδοση του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νεαρός κολυμβητής είχε προγραμματισμένη πτήση για το Λονδίνο μερικές ώρες μετά το τέλος του τελικού, αφού σε λίγες μέρες θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου που διεξάγεται στη Βουδαπέστη.

ΤΕΝΙΣ
Στους «4» Νέος και Ομήρου
Βγάζοντας στο κορτ την ανωτερότητά τους, οι Λευτέρης Νέος και Ελίζα Ομήρου (και οι δυο Νο4 του ταμπλό) δεν δυσκολεύτηκαν να κλείσουν θέση στους ημιτελικούς σε μονό αγοριών και κοριτσιών αντίστοιχα. Ο Νέος επικράτησε με 2-0 σετ (6-4, 6-2) του Άγγλου Πίτερ Άλαμ, ενώ η Ομήρου κέρδισε 2-0 σετ (6-0, 6-2) την Ανίκα Σενεβιράτνε από την Ινδία.

Στους ημιτελικούς του Σαββάτου, ο Νέος θα αντιμετωπίσει τον Τζέιμς Στόρι (Νο5 του ταμπλό) από την Ουαλία και η Ομήρου την Μινέτ Φαν Φρέντεν (Νο2) από τη Νότια Αφρική.

Ηρόδοτος Μιλτιάδους
Γραφείο Τύπου ΚΟΕ