Στο τέλος... οι Κοινοπολιτειακοί Αγώνες Νέων

Στο τέλος της φτάνει η διοργάνωση των 6ων Κοινοπολιτειακών Αγώνων Νέων που διεξάγονται στις Μπαχάμες. Την Κυριακή 23 Ιουλίου ολοκληρώνεται η αγωνιστική δράση στους Αγώνες, όπου συμμετείχαν 64 χώρες και πάνω από χίλιοι αθλητές, ενώ ακολούθως η αυλαία θα πέσει στην τελετή λήξης που θα λάβει χώρα το βράδυ στο στάδιο «Τόμας Α. Ρόμπινσον».

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η κυπριακή προσοχή στην τελευταία μέρα θα πέσει σε δύο αθλήματα, στο τένις και στο στίβο.

Στο τένις, θα διεξαχθούν οι μικροί και μεγάλοι τελικοί σε μονό αγοριών και κοριτσιών καθώς και στο μικτό διπλό. Με τους πρόκριση τους στους ημιτελικούς των τριών αγωνισμάτων, οι Λευτέρης Νέος και Ελίζα Ομήρου «κλείδωσαν» την παρουσία τους μέχρι και την τελευταία μέρα των Αγώνων και τη διεκδίκηση ενός μεταλλίου, είτε χάλκινου, είτε χρυσού. Οι τελικοί για το χάλκινο μετάλλιο σε μονά και μικτό θα ξεκινήσουν στις 17:00 (ώρα Κύπρου), οι αγώνες για το χρυσό στο μονό στις 20:00 (ώρα Κύπρου) και του μικτού διπλού στις 22:30 (CY).

Οι κυπριακές συμμετοχές την Κυριακή 23 του μήνα ολοκληρώνονται με διπλή παρουσία στο στίβο. Στις 23:00 ώρα Κύπρου αγωνίζονται ο Σπύρος Σάββα στον ακοντισμό και η Δέσποινα Χαραλάμπους στο ύψος. Και οι δύο αθλητές καλούνται να «πιάσουν» τις ατομικές τους επιδόσεις, για να έχουν ελπίδες για ένα καλό πλασάρισμα.

Η τελετή λήξης
Στις 02:00 το πρωί ώρα Κύπρου (19:00 τοπική) είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει η τελετή λήξης των Κοινοπολιτειακών Αγώνων Νέων, χωρίς όμως την παρουσία της Κύπρου, αφού η αποστολή της χώρας μας έχει προγραμματισμένη πτήση για Λονδίνο στις 05:30 και απαιτείται να βρίσκεται στο αεροδρόμιο νωρίτερα. Στην ίδια πτήση των British Airways θα βρίσκονται επίσης οι αποστολές της Σκωτίας και της Ουαλίας.

Η τελετή λήξης θα ξεκινήσει με την είσοδο μαζί όλων των αθλητών, ενώ ακολούθως θα γίνει η υποστολή της σημαίας των Κοινοπολιτειακών Αγώνων, η οποία θα δοθεί στη συνέχεια στην κ. Λουίζ Μάρτιν -την πρόεδρο της Διεθνής Επιτροπής Κοινοπολιτειακών Αγώνων- που θα κηρύξει τη λήξη των Αγώνων. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν θα δοθεί η σημαία των Αγώνων στο Μπέλφαστ της Βορείου Ιρλανδίας, που είναι η πόλη που επιλέχτηκε να φιλοξενήσει το 2021 τους 7ους Κοινοπολιτειακούς Νέων, αφού ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί η εκεί διεξαγωγή, λόγω κάποιων πολιτικών εκκρεμοτήτων που επηρεάζουν τη χρηματοδότηση των Αγώνων.

Η επιστροφή στην Κύπρο
Όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, η κυπριακή αποστολή που μετείχε στους Κοινοπολιτειακούς Νέων στις Μπαχάμες αναχωρεί στις 05:30 ώρα Κύπρου της Δευτέρας (22:30 Κυριακής τοπική ώρα) από το Νασάου με προορισμό το Λονδίνο. Μετά από πτήση οκτώμιση ωρών, η αποστολή αναμένεται να φτάσει στη βρετανική πρωτεύουσα στις 14:00 ώρα Κύπρου. Θα ακολουθήσει αναμονή έξι ωρών στο Χίθροου, πριν η αποστολή επιστρέψει στη Λάρνακα μέσω Βαρσοβίας γύρω στις 3 το πρωί της Τρίτης. Το όλο ταξίδι της επιστροφής θα διαρκέσει περίπου 21 ώρες.

Ηρόδοτος Μιλτιάδους
Γραφείο Τύπου ΚΟΕ