Γιατί όχι και στην ξιφασκία

Σίγουρα η ξιφασκία δεν αποτελεί ένα άθλημα το οποίο γνωρίζουμε πολύ οι περισσότεροι και ιδιαίτερα στην Κύπρο θα έλεγα ότι είναι ένα σχετικά νέο άθλημα αφού η γνωριμία των περισσοτέρων από εμάς είναι  μέσα από την τηλεόραση και τους Ολυμπιακούς αγώνες.

Ένα εξαιρετικά δύσκολο άθλημα, με πολλή τεχνική, δύναμη και ταχύτητα αλλά και εξαιρετική φυσική κατάσταση αυτοσυγκέντρωση και αντίδραση.

Στο εξαιρετικά αυτό δύσκολο άθλημα η Κύπρος αντιπροσωπεύεται για πρώτη φορά στους αγώνες με τον ταλαντούχο φοιτητή και αθλητή μας Αλεξάντερ Αντρέα Ττοφαλίδη και σίγουρα όλοι είμαστε περίεργοι για να παρακολουθήσουμε τα κατορθώματα του.

Ανάμεσα σε μεγάλους αθλητές όπου το συγκεκριμένο άθλημα παράγει συνεχώς πρωταθλητές για τις χώρες τους, ο αθλητής μας έχει πολύ δύσκολη αποστολή.

Τίποτα όμως από όλα αυτά δεν φαντάζει ικανό να τρομάξει τον Αλεξάντερ ο οποίος και ταλέντο είναι και διακρίσεις κουβαλά στο ξίφος του και πολύ ψηλά μπορεί να φτάσει.

Μέσα από τις δικές του ξιφομαχίες είμαστε σίγουροι ότι θα καταστήσει ευρύτερα γνωστό και στο Κυπριακό κοινό το άθλημα αυτό  και μέσα από την γνωριμία μας με αυτόν εκείνο που μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε είναι ότι το δικό μας ξίφος και ο δικός μας ξιφομάχος   και θα λάμψει και θα αστράψει στους αγώνες,  γιατί ο Αλεξάντερ είναι μαχητής 

Κανείς δεν υποτιμά τις δυσκολίες που πρόκειται να αντιμετωπίσει από τους μαιτρ του είδους ,αλλά καλύτερος γίνεσαι μόνο αν τους αντιμετωπίσεις στα ίσα .

Δύσκολη αποστολή αλλά ποτέ και τίποτα δεν μας χαρίστηκε σε αγώνες και ότι κερδίσαμε στον πανεπιστημιακό αθλητισμό το κερδίσαμε με πάθος και με πολλή δουλειά και μαχητικότητα.

Γιατί όχι λοιπόν και στην ξιφασκία...

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ- ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΙ