Στην Κύπρο ένα από τα βραβεία του #BeActive

Τιμητική είναι η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να επιλέξει από την Κύπρο έναν από τους νικητές του διαγωνισμού #BeActive Challenge Competition, ο οποίος διοργανώνεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού 2017.

Η Κύπρος, συμμετέχει ενεργά στην Εβδομάδα και η ανταπόκριση των πολιτών στις διάφορες δράσεις της είναι καθοριστική για την επιτυχία της ευρωπαϊκής αυτής αθλητικής εκστρατείας.

Η Νίκολα Ευριπίδου από τη Λευκωσία, είναι η νικήτρια του διαγωνισμού #BeActive Challenge της εβδομάδας 14 – 20 Αυγούστου. Η Νίκολα ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram φωτογραφίες και βίντεο από την αθλητική της ενασχόληση κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών της διακοπών.  Από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιλέχθηκε και βραβεύθηκε βίντεο στο οποίο η Νικόλα παρότι τραυματισμένη εντούτοις βρίσκει τρόπο να αθλείται.

Φοιτήτρια στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Imperial, η Νίκολα έχει βάλει τον αθλητισμό στη ζωή της από την παιδική της ηλικία μέσω της ενασχόλησης της με διάφορα αθλήματα και δραστηριότητες. Τα τελευταία 2 χρόνια και παράλληλα με τις σπουδές της ασχολείται με το άθλημα του Τζούντο. Στο σύντομο χρονικό διάστημα που ασχολείται έχει καταφέρει να έχει σημαντικές διακρίσεις με μεγαλύτερες την 1η θέση σε παγκύπριους αγώνες και στην Πανεπιστημιάδα  του Ηνωμένου Βασιλείου το 2017 και την 3η θέση στο Ανοιχτό Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα του Λονδίνου.

Ο διαγωνισμός με σλόγκαν We challenge you to #BeActive!  θα διαρκέσει μέχρις τις 23 Σεπτεμβρίου 2017 και στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει και να παρακινήσει όλους τους ευρωπαίους πολίτες να αθλούνται. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι ανοιχτή για όλους όσους ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Instagram, Twitter, Facebook και YouTube) και να αναρτήσουν  τρόπους με τους οποίους επιλέγουν να αθλούνται. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναδεικνύει κάθε εβδομάδα και ένα νικητή, ο οποίος έχει την ευκαιρία να κερδίζει δώρα αθλητικού περιεχομένου.

Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στο σύνδεσμο https://ec.europa.eu/sport/week/take-part_en

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού συγχαίρει την Νίκολα Ευριπίδου για τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό και τη βράβευση της από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και προσκαλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό και να λειτουργήσουν ως πρότυπα μέσα από την αθλητική τους ενασχόληση προβάλλοντας το μήνυμα #BeActive.