Ξανά πρώτος ο Κοντίδης!

Με την ταχύτητα που αλλάζει η κατεύθυνση του ανέμου, αλλάζει και η κατάταξη στο Σπλιτ! Έτσι, από την πρώτη θέση το Σάββατο (16/9), ο Παύλος Κοντίδης έπεσε έβδομος την Κυριακή (17/9) για να περάσει και πάλι πρώτος τη Δευτέρα (18/9), χάρη σε μια πρώτη, μια δεύτερη και μια πέμπτη θέση, στον Χρυσό Στόλο, τους 49 αθλητές δηλαδή που διεκδικούν τα μετάλλια στο Παγκόσμια Πρωτάθλημα των σκαφών τύπου Laser, το οποίο διεξάγεται στην Κροατία.

Καθοριστική για τον 27χρονο Ολυμπιονίκη ήταν η διεξαγωγή τριών ιστιοδρομιών τη Δευτέρα – έγινε και η μια που ματαιώθηκε την Κυριακή. Φτάνοντας τις δέκα στο σύνολο, με άλλες δύο προγραμματισμένες για την Τρίτη (19/9), τελευταία ημέρα του αγώνα, οι αθλητές μπορούν να… ξεφορτωθούν τις δύο χειρότερές τους επιδόσεις. Αυτό φέρνει τον Κοντίδη πρώτο με 15 βαθμούς ποινής (την Κυριακή είχε 35β. αφού μόνο μια κούρσα μπορούσε να… πετάξει), ενώ ο δεύτερος Burton έχει 30β. και ο τρίτος Wearn 31β.

Στη διοργάνωση δεν υπάρχει κούρσα μεταλλίων, έτσι την Τρίτη θα γίνουν οι δύο τελευταίες ιστιοδρομίες. Η διαφορά του Κοντίδη είναι σημαντική, όμως με τόσα που έχουμε δει στο Σπλιτ, τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο.