Κατέκτησαν τον Όλυμπο οι υπερθλητές του O3 Olympus Man

Ο Βρετανός Drew Sharkey της κατηγορίας Masters (40+), ήταν ο μεγάλος νικητής του απόλυτου αγώνα υπεραντοχής O3 Olympus Man, που διεξήχθη το περασμένο Σάββατο (18/11). Πρόκειται για τον πιο σκληρό τριαθλητικό αγώνα της Κύπρου, ο οποίος διοργανώνεται για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά από την Bikin Cyprus. Ο αγώνας ξεκίνησε από Δημοτικά Μπάνια της Πάφου με τελικό προορισμό την κορυφή του Ολύμπου στο Τρόοδος.

Οι υπεραθλητές διένυσαν μία απόσταση των 109,6 χιλιομέτρων, με συνολική ανάβαση 3.000 μέτρων. Ο απόλυτος αγώνας υπεραντοχής διεξήχθη για τρίτη συνεχή χρονιά και κάθε φορά η διοργάνωση κερδίζει ακόμη περισσότερους φίλους. Οι απονομές στους νικητές έλαβαν χώρα στο Troodos Hotel, το οποίο ήταν υποστηρικτής του αγώνα, μαζί με την Activate Cyprus, την Bolse Vita και την Αναπτυξιακή Εταιρεία Τροόδους (ΑΝΕΤ). Επίσης, ο αγώνας στελεχώθηκε και από εθελοντές του σώματος «Πυροσβέστες του Κόσμου», οι οποίοι επιτηρούσαν την ασφάλεια του αγώνα στα μονοπάτια του Τροόδους. 

Επρόκειτο για αγώνα προδιαγραφών Half Ironman ή ultra - triathlon, το δυσκολότερο τρίαθλο που γίνεται στην Κύπρο. Ένας αγώνας τύπου Ironman περιλαμβάνει 3.8χλμ κολύμπι, 180χλμ ποδήλατο και 42χλμ τρέξιμο. Συγκριτικά, το Ολυμπιακό Τρίαθλο περιλαμβάνει 1.5χλμ κολύμπι, 40χλμ ποδηλασία και 10χλμ τρέξιμο.

Έξι ώρες δοκιμασίας

Με αφετηρία τα Δημοτικά Μπάνια της Πάφου, το πρώτο μέρος του τριαθλητικού αγώνα O3 Olympus Man περιλάμβανε 1.9 χιλιόμετρα κολύμβησης. Ακολούθως οι υπεραθλητές πήραν τα ποδήλατά τους και διένυσαν, με πορεία προς το Τρόοδος, 86 χιλιόμετρα με συνολική ανάβαση 2,600 μέτρα. Το τελευταίο και σημαντικότερο μέρος του απόλυτου αγώνα υπεραντοχής, ήταν τα 21 χιλιόμετρα τρέξιμο, σε μία φανταστική διαδρομή, με τους αθλητές να απολαμβάνουν τις ομορφιές που προσφέρει η Κυπριακή φύση.

Sharkey ο μεγάλος νικητής

Ο πρώτος υπεραθλητής που κατέκτησε τον Όλυμπο για το O3 Olympus Man 2017, ήταν ο Βρετανός Drew Sharkey της κατηγορίας Masters (40+). Ο Sharkey τερμάτισε με χρόνο 6:13:10, σε μία φανταστική επίδοση, η οποία ξεπέρασε αυτήν του περσινού νικητή κατά δέκα λεπτά.

Για λίγα δευτερόλεπτα δεν προέκυψε γυναίκα νικητής για πρώτη φορά στον αγώνα, αφού με ελάχιστη διαφορά τερμάτισε πίσω από τον Βρετανό η Κάρμεν Μαχαιριώτου, η οποία κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία Women Sport (18-39). Η υπεραθλήτρια τερμάτισε με χρόνο 6:13:27, μόνο 17 δευτερόλεπτα πίσω από το νικητή του αγώνα. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Anastasia Shcherenko από τη Ρωσία και στην τρίτη η Jelena Petrova από τη Λετονία. 

Στην κατηγορία Men Sports (18-39), την πρώτη θέση κατέκτησε ο Andrew Duggan από τη Μεγάλη Βρετανία, τη δεύτερη ο Ανδρέας Τζιακουρής, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Ρώσος Dmitrii Shaulskii. Πίσω από τον Drew Sharkey στην κατηγορία Masters, τερμάτισαν οι Sean McFarlane και Edwin Puttock επίσης από τη Μεγάλη Βρετανία.