Ρεκόρ συμμετοχών για την Δρό.Με.Α Racing

Πέραν των 600 δρομέων όλων των ηλικιών συμμετείχαν στα αγωνίσματα δρόμου του 10ου ετήσιου αγώνα «FX Pro - Τρέξτε μαζί μας» για την πρόληψη του καρκίνου.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το σωματείο Δρό.Με.Α Racing, σε συνεργασία με τον ΠΑΣΥΚΑΦ και το Δήμο Γερίου, στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Αθαλάσσας. Οι δρομείς απόλαυσαν τις ομορφιές της φύσης του πάρκου διασχίζοντας τις αγωνιστικές αποστάσεις των 5 και 10 χλμ καθώς και του παιδικού αγώνα 800μ. Επιπρόσθετα, διεξάχθηκε και εταιρικός αγώνας δρόμου 5χλμ, όλα τα έσοδα του οποίου ανήλθαν στα €1,500, διατέθηκαν για υποστήριξη του κοινωφελούς έργου του ΠΑΣΥΚΑΦ.

Ο οργανωτικός διευθυντής του αγώνα, Μάκης Κουννίδης ανέφερε σχετικά: «Ο συγκεκριμένος αγώνας είναι σημαδιακός για τη Δρό.Με.Α Racing, γιατί αφενός συμπίπτει με τα γενέθλια του σωματείου μας και την επίσημη ίδρυση του το 2008 και αφετέρου αποτελεί τον πρώτο αγώνα τον οποίο διοργάνωσε στην ιστορία του το σωματείο μας. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα που βλέπουμε τη δυναμική που έχει πάρει ο συγκεκριμένος αγώνας, ο οποίος κατά την πρώτη χρονιά που διοργανώθηκε είχε συμμετοχή από 22 δρομείς και σήμερα βλέπουμε αισίως να προσελκύει πέραν των 600 συμμετοχών και άλλους 300 παρευρισκόμενους φίλαθλους του δρομικού κινήματος. Επίσης, θεωρούμε πως η εκδήλωση έχει πετύχει πλήρως τους σκοπούς της οι οποίοι ανάμεσα σε άλλους είναι η διάδοση του τρεξίματος στην τοπική κοινωνία, η ανάπτυξη του δρομικού κινήματος, η ευαισθητοποίηση του κοινού για ένα πιο ενεργητικό τρόπο διαβίωσης καθώς και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος».

Το παράγγελμα για την εκκίνηση των αγωνισμάτων έδωσε ο 'Εντιμος Δήμαρχός Γερίου κ. Νεόφυτος Παπαλαζάρου. Στο δρόμο 10χλμ γυναικών πρώτευσαν οι Shan Mansfield, η 'Ελια Ιωάννου (Δρό.Με.Α Racing) και η Alissa Galliulina (Megapolis). Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών πρώτευσαν οι Μάριος Αποστολίδης (Δρό.Με.Α Racing), ο Αβράμης Αβραάμ (Αστυνομία Κύπρου) και ο Michael Keenan (Περικλής Δημητρίου). Ο αγώνας 10χλμ ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Κωστάκη Λουκαΐδη, πρώην μέλους του Δ.Σ. του ΚΟΑ και παλαιού πρωταθλητή του στίβου.

Στο δρόμο 5χλμ γυναικών οι νικήτριες ήταν η Ελπίδα Χριστοδουλίδου  (Δρό.Με.Α Racing), η Carla Oviedo και η Ευαγγελία Φελλά (Δρό.Με.Α Racing). Στους άνδρες στο ίδιο αγώνισμα νίκησαν οι Γιώργος Τοφής (Δρό.Με.Α Racing), Χρήστος Μενελάου και ο Θεόδωρος Σοφοκλέους (Δρό.Με.Α Racing).

Διασκεδαστικός ήταν και ο εταιρικός φιλανθρωπικός αγώνας δρόμου με τις τρεις πρώτες θέσεις στο ομαδικό να καταλαμβάνουν οι LUX Racing Team, Chrysostomides Team και FX Pro Team, αντίστοιχα.

Το μεγαλύτερο χειροκρότημα απέσπασε ο παιδικός αγώνας δρόμου 800μ. όπου τα παιδικά χαμόγελα ομόρφυναν ακόμα περισσότερο το πάρκο και ζέσταναν τις καρδιές τόσο των γονιών που παρακολουθούσαν, όσο και των υπόλοιπων δρομέων και παρευρισκόμενων.

Με την ολοκλήρωση των αγωνισμάτων ακολούθησαν οι απονομές των επάθλων καθώς και των δώρων που προσέφεραν οι δωροθέτες στους νικητές.
 
Οι διοργανωτές θα ήθελαν να εκφράσουν τις θερμές τους ευχαριστίες σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή ολοκλήρωση της διοργάνωσης, καθώς και στις εταιρείες και οργανισμούς που υποστήριξαν της εκδήλωση: τον Μέγα Χορηγό της εκδήλωσης, εταιρεία FX Pro, τον Μέγα Χορηγό Δρό.Με.Α Racing 2017, εταιρεία Cablenet, τις φρουταριες Eurofresh, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό KYKKOS, τον ΚΟΑ την ΚΟΕΑΣ, την Webarts και το 273ο Σύστημα Προσκόπων Αγλαντζιάς και Γερίου, τον ΠΑΣΥΚΑΦ και το συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Γερίου. Επιπρόσθετα, θερμές ευχαριστίες απευθύνονται στους δωροθέτες: Marathon Trading (Ice Power Cold Gel), MIKEL, Bikehub (High 5), Suunto, Premium Sports Brands (Saucony), τους Φούρνους Θεοπίστη (φυστικοβούτυρο) Corina (Quacker), AWOL, φυσιοθεραπευτή Μιχάλης Κολοκοτρώνης, Σύνδεσμο Αυτοκινήτου Κύπρου και Eyespot.

Για τα πλήρη αποτελέσματα και φωτογραφικό υλικό κάντε κλικ στο www.dromearacing.com