ΑΠΟΕΛ σε Αθήνα, Λεμεσό, Αγία Νάπα και Λευκωσία

Με το Διεθνή Μαραθώνιο της Λεμεσού, το Διεθνή Ημιμαραθώνιο Αθηνών, τον αγώνα Τριάθλου Αγίας Νάπας και τους επαρχιακούς μαθητικούς αγώνες στίβου συνεχίστηκε η δράση του Τμήματος Δρομέων του ΑΠΟΕΛ την προηγούμενη εβδομάδα. 

ΟΠΑΠ - Μαραθώνιος Λεμεσού Γ.Σ.Ο
Την Κυριακή 18 Μαρτίου διεξήχθη ο 12ος Διεθνής Μαραθώνιος Λεμεσού. Το Τμήμα Δρομέων του ΑΠΟΕΛ στην 6η διαδοχική του παρουσία στη συγκεκριμένη διοργάνωση έδωσε και φέτος δυναμικό παρών, με 39 δρομείς στις αποστάσεις του Ημιμαραθωνίου των 10 χλμ., 5 χλμ και στον παιδικό αγώνα 1 χλμ.

Η διαδρομή του Ημιμαραθωνίου χρησιμοποιήθηκε ως τελική πρόβα και σημαντικό τεστ εν όψει των προγραμματισμένων συμμετοχών στους Μαραθωνίους Παρισίου, Θεσσαλονίκης, Λονδίνου και Μαδρίτης τον επόμενο μήνα.

Σημαντικές διακρίσεις είχαν οι αθλητές μας Πόλυς Παλαντζής και Αντρέας Θεμιστοκλέους που σημείωσαν ατομικές επιδόσεις με πλασάρισμα στην πρώτη 20αδα.

Επίσης, αγωνίστηκαν οι Νέαρχος Λαμπρινός, Μάριος Γεωργίου, Κωνσταντίνος Σαλίδης, Σάββας Παττίχης, Σπύρος Βασιλείου, Παναγιώτης Παναγίδης, Λούης Βαλιαντής, Ξένιος Κασσινίδης, Μάριος Αλεξάνδρου, Θέμης Καλογέρης, Στέλιος Στυλιανού, Αριστοτέλης Κωνσταντινίδης, Αντρέας Ανατολίτης, Γιάννης Χριστοδουλίδης, Χάρης Κασάπης, Δαμιανός Δαμιανού, Μιχάλης Ζιβανάρης, Αθανάσιος Αρχοντίδης, Τάσος Χατζηπαυλής και Χαρά Σαββίδη. Σε αυτή την απόσταση αρκετοί δρομείς μας πέτυχαν ατομική επίδοση.

Στη δημοφιλή διαδρομή των 10χλμ., έτρεξαν οι Παύλος Παπανεάρχου, Γιώργος Άκλαδος, Παναγιώτης Καλλιάρας, Γιώργος Αντωνίου, Δημήτρης Δημητρίου, Στέφανος Δημητρίου, Ιάκωβος Νικολάου, Σάββας Νικολάου, Γιώργος Βαλιαντής, Λέανδρος Μάμα, Μπενάκης Παύλος, Αριστοδήμου Κωνσταντίνος και Λεωνίδας Μαραγκός.

Στη μικρότερη απόσταση των 5χλμ. έλαβαν μέρος οι Γιώργος Χατζηφραγκίσκου, Περικλής Περικλέους και Χριστόφορος Σατσιάς.

Στον παιδικό αγώνα δρόμου απόστασης 1χλμ. τον ΑΠΟΕΛ εκπροσώπησε ο νεαρός δρομέας Αντρέας Βαλιαντής (10 ετών).

Ημιμαραθώνιος Αθηνών
Την ίδια μέρα στην Αθήνα διεξήχθη ο ετήσιος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Αθηνών και το Τμήμα Δρομέων του ΑΠΟΕΛ εκπροσωπήθηκε για ακόμη μια χρονιά στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Πολύ σημαντική διάκριση για τον Στέλιο Τσιάρτα που συμμετείχε στη μικρότερη απόσταση των 5χλμ. καταλαμβάνοντας τη 12η θέση σε σύνολο 7,500 χιλιάδων δρομέων. Στην ίδια απόσταση αγωνίστηκε και ο Ελλαδίτης αθλητής μας Αντώνιος Χατζησάββα, κάτοικος Βορείου Ελλάδας που εκπροσωπεί το Σωματείο σε διάφορους αγώνες σε όλη τη χώρα.

Τρίαθλο Αγίας Νάπας
Στη Αγία Νάπα και συγκεκριμένα στην παραλία του «Nissi Beach» διοργανώθηκαν από τον τριαθλητικό όμιλο «Νηρέας» οι αγώνες τριάθλου μεσαίας απόστασης, ολυμπιακής απόστασης και απόστασης «sprint». Ο δρομέας μας Πάνος Γεωργιάδης που ξεκίνησε να εξατομικεύεται στο συγκεκριμένο άθλημα εκπροσώπησε επάξια το ΑΠΟΕΛ στην ολυμπιακή απόσταση (1.5χλμ. κολύμβηση – 40χλμ. ποδηλασία – 10χλμ. τρέξιμο) και παρά τις ατυχίες που αντιμετώπισε με σπασμένο ελαστικό στα τελευταία στάδια της ποδηλασίας τερμάτισε άνετα στον αγώνα. Ο Πάνος Γεωργιάδης σχεδιάζει φέτος να αγωνιστεί σε αρκετούς αγώνες σε ολόκληρη τη σεζόν του Τριάθλου.

Επαρχιακοί Μαθητικοί Αγώνες Στίβου
Τη περασμένη βδομάδα 12-16 Μαρτίου διεξήχθησαν στο εθνικό στάδιο στίβου Γ.Σ.Π οι επαρχιακοί μαθητικοί αγώνες στίβου Λευκωσίας. Ο έφηβος αθλητής μας Εμμανουήλ Λιμαντζάκης αγωνίστηκε στην απόσταση των 2χλμ. μετά φυσικών εμποδίων και κατέλαβε την 1η θέση της γενικής κατάταξης και προκρίθηκε στους Παγκύπριους μαθητικούς αγώνες.

Επόμενοι αγώνες:
Την μεθεπόμενη Κυριακή 1η Απριλίου το Τμήμα Δρομέων του ΑΠΟΕΛ θα λάβει μέρος στον διεθνή Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος».

Τρέξε και εσύ με τη γαλαζοκίτρινη
Το Τμήμα Δρομέων του ΑΠΟΕΛ είναι ένα καθαρά ερασιτεχνικό μη ανταγωνιστικό τμήμα. Όσοι ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο Τμήμα Δρομέων του Σωματείου μας μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 22-210333 (Δευτέρα - Παρασκευή 09:00-16:00).

Θερμές ευχαριστίες στα συμπληρώματα διατροφής Pro-Αction, στην ιστοσελίδα www.sports-supporter.com και τον προπονητή Λεωνίδα Ιωάννου για την στήριξη που παρέχουν στο Τμήμα Δρομέων του ΑΠΟΕΛ.

Δελτίο Τύπου Σωματείου ΑΠΟΕΛ