Ο Υπουργός Παιδείας τίμησε την κυπριακή αποστολή

Τους αθλητές που έκαναν περήφανη την Κύπρο στους πρόσφατους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες στο Gold Coast της Αυστραλίας, τίμησε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Δρ Κώστας Χαμπιαούρης, σε τελετή που έλαβε χώρα στο Υπουργείο Παιδείας στη Λευκωσία, το μεσημέρι της Τετάρτης 25 Απριλίου.

Στην τελετή παρευρέθηκαν αθλητές και προπονητές και από τα οκτώ αθλήματα όπου εκπροσωπήθηκε η Κύπρος στη σημαντική διεθνή διοργάνωση. Ανάμεσα τους και οι νικητές μεταλλίων Διαμάντω Ευριπίδου, Άντρη Ελευθερίου, Μάριος Γεωργίου, Βικτώρια Σκιττίδη, Ελένη Έλληνα, Απόστολος Παρέλλης, Αλέξης Καουσλίδης και Παναγιώτα Ανδρέου. Παρόντες ήταν επίσης οι Μίλαν Τραΐκοβιτς, Μαριώτα Αγγελοπούλου, Ηλίας Γεωργίου, Νεόφυτος Κυριάκου που πήραν την πολύ τιμητική 4η θέση σε 110μ εμπόδια, μπιτς βόλεϊ και ομαδικό ενόργανης αντίστοιχα. Στην τελετή έδωσαν το παρών τους και οι αθλητές Νίκανδρος Στυλιανού, Κωνσταντίνος Σταθελάκος, Νεκταρία Παναγή, Μαρία Αριστοτέλους, Ανδρονίκη Λαδά, Ανδρέας Κόκκινος, Παναγιώτα Χαραλάμπους, Γκλόρια Φιλασσίδη, Ελένη Ηλιάδη και Δημήτρης Αποστόλου.

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Δρ Κώστας Χαμπιαούρης, καλωσόρισε τους αθλητές και τους συγχάρηκε για την σκληρή δουλειά και την αφοσίωση που επέδειξαν, που είχε ως αποτέλεσμα να κάνουν περήφανη τη χώρα μας στην Αυστραλία. «Μας κάνατε υπερήφανους και σας ευχαριστούμε. Με αυτή τη μικρή συμβολική τελετή, θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε σεμνά και ταπεινά ακριβώς όπως και εσείς εργάζεστε και σας έχει φέρει στην κορυφή», είπε ο Δρ Χαμπιαούρης.

Εκ μέρους των αθλητών μίλησαν η Άντρη Ελευθερίου και Διαμάντω Ευριπίδου. Η Ολυμπιονίκης σκοπεύτρια είπε ότι «είναι ιδιαίτερη τιμή που είμαστε εδώ. Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές για τη μεγάλη τους προσπάθεια. Προσπαθούμε για το καλύτερο, με σκληρή δουλειά και έτσι φέραμε εκπληκτικά αποτελέσματα. Ευχαριστούμε για τη στήριξη και εύχομαι τα καλύτερα σε όλους στη συνέχεια». Η 18χρονη αθλήτρια της ρυθμικής, η οποία μάζεψε έξι μετάλλια (!) στο Gold Coast, από την πλευρά της είπε: «Συγχαρητήρια σε όλους. Ήμασταν μια πολύ δυνατή ομάδα στην Αυστραλία και τα καταφέραμε. Είμαστε περήφανοι για τα αποτελέσματά μας και ευχαριστούμε όσους μας στήριξαν».

Τους αθλητές και προπονητές συνόδεψαν στο Υπουργείο εκ μέρους της ΚΟΕ ο πρόεδρος κ. Ντίνος Μιχαηλίδης, ο γενικός γραμματέας Στρατηγός Χαράλαμπος Λόττας, τα μέλη του Δ.Σ. Γεώργιος Παπαγεωργίου και Μιχάλης Κρασιάς και η γενική διευθύντρια κα. Όλγα Πιπερίδου Χρυσάφη.

Παρόντες στην τελετή ήταν ο πρόεδρος του ΚΟΑ κ. Κλεάνθης Γεωργιάδης, η γενική διευθύντρια του ΚΟΑ Δρ Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη, ο σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας για θέματα αθλητισμού κ. Φοίβος Ζαχαριάδης, μέλη του Δ.Σ. του ΚΟΑ, πρόεδροι και μέλη ομοσπονδιών. Από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας, στην τελετή παρευρέθηκαν η γενική διευθύντρια κα Αίγλη Παντελάκη, η υπεύθυνη για θέματα σχολικού αθλητισμού επιθεωρήτρια φυσικής αγωγής μέσης και τεχνικής εκπαίδευσης κα Κάλλη Χατζηιωσήφ και ο διευθυντής μέσης εκπαίδευσης Δρ Κυπριανός Λούης.

Με το πέρας της τελετής, ο Υπουργός έδωσε αναμνηστικό δωράκι στους αθλητές. Παράλληλα, ο Δρ Χαμπιαούρης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αθλητές και προπονητές και να ακούσει τις προκλήσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.