O Αρχιμανδρίτης κατακτητής του Ολύμπου

Άνοιξε η αυλαία για το Troodos Sports and Fun Festival 2018 το Σάββατο (19/5), με τον Αρμάντο Αρχιμανδρίτη να κερδίζει τον αγώνα «0-2000».

Πρόκειται για έναν από τους δυσκολότερους αγώνες ποδηλασίας δρόμου της Κύπρου. Οι ποδηλάτες ξεκίνησαν από το επίπεδο της θάλασσας στη Λεμεσό για να διανύσουν μία απόσταση 75χλμ με συνολική ανάβαση 2.200 μέτρων, που κατέληγε στην κορυφή του Ολύμπου, στο Τρόοδος.

Η κατάταξη
Ο Αρμάντο Αρχιμανδρίτης τερμάτισε στην πρώτη θέση στον αγώνα «0-2000». Ο ποδηλάτης της Elite Cycling κατέκτησε την κορυφή του Ολύμπου με χρόνο 2:04.08. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Παντελής Χριστοφόρου, επίσης της Elite Cycling με χρόνο 2:05:42. Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Κώστας Ριαλάς του ΑΠΟΕΛ (2:07:49), στην τέταρτη ο Κωνσταντίνος Νίκου, επίσης του ΑΠΟΕΛ με 2:07:51, ενώ στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Γιώργος Φάττας του Ηράκλειτου (2:09:32). Στις Γυναίκες την πρώτη θέση κατέκτησε η Ελένη Ανδρέου του ΑΠΟΕΛ με χρόνο 3:09:28.

Η διαδρομή
Με αφετηρία το εμπορικό κέντρο My Mall Limassol, σχεδόν στο επίπεδο της θάλασσας, οι ποδηλάτες διέσχισαν την πόλη, πέρασαν από το Κολόσσι, το φράγμα του Κούρη, ακολούθως τη Λόφου, το Πέρα Πεδί, τις Πλάτρες και κατέληξαν στην κορυφή του Ολύμπου στο Τρόοδος.

Η διαδρομή που διένυσαν οι αθλητές περιλάμβανε ιστορικά και πολιτιστικά σημεία της περιοχής Λεμεσού και Τροόδους ενώ αναδεικνύει και τις φυσικές ομορφιές της οροσειράς του Τροόδους και των ορεινών κοινοτήτων.

Μέσα από την όμορφη διαδρομή, οι αθλητές είχαν να αντιμετωπίσουν τη ψηλή θερμοκρασία που επικρατούσε στα πιο χαμηλά σημεία της διαδρομής καθώς και τις δύσκολες ανηφορικές κλίσεις που σε κάποια κομμάτια έφταναν το 20%.

Το Troodos Sports and Fun Festival συνεχίζεται στις 17 Ιουνίου με τον αγώνα ορεινής ποδηλασίας Troodos MTB Marathon, όπου οι ποδηλάτες θα διασχίσουν 24 χιλιόμετρα. Το φεστιβάλ διοργανώνει η Activate Cyprus σε συνεργασία με την ΕΤΑΠ Τροόδους και με την υποστήριξη του Troodos Hotel, της Bolse Vita, της Ethic Sports και της ΕΤΑΠ Λεμεσού. 

Πλήρη αποτελέσματα και πληροφορίες στο www.activatecyprus.com και στο www.facebook.com/TroodosSportsFunFestival.