Στο Μόναχο για συνεδρίες

Από το περασμένο Σάββατο, τρεις αξιωματούχοι της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Κύπρου, οι Δημήτρης Λόρδος (πρόεδρος), Πέτρος Κυρίτσης (τεχνικός διευθυντής) και Κωστάκης Ξενοφώντος (αρχιδιαιτητής), βρίσκονται στο Μόναχο της Γερμανίας, έδρα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκοποβολής, προκειμένου να συμμετάσχουν σε σημαντικές συνεδρίες, Επιτροπών της ISSF.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Λόρδος, ως πρόεδρος της Επιτροπής Κυνηγετικού Όπλου της ISSF, θα συμμετέχει σε συνεδρία των προέδρων όλων των επί μέρους Επιτροπών, όπου θα τεθούν προς συζήτηση και εξέταση διάφορα ενδιαφέροντα για το άθλημα, θέματα. Στη συνέχεια οι προέδροι των Επιτροπών θα πάρουν μέρος σε συνεδρία της Τεχνικής Επιτροπής της ISSF, στην οποία μέλος είναι και ο Πέτρος Κυρίτσης. Μεταξύ άλλων θα επικυρωθούν τα παγκόσμια ρεκόρ που πέτυχαν οι αθλητές το 2014, θα μελετηθούν οι νέοι κανονισμοί που θα ισχύσουν την περίοδο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 μέχρι το 2020, θα επανεξεταστεί, με πρόθεση να επικυρωθεί και να καθιερωθεί το νέο αγώνισμα σκοποβολής (διπλοί στόχοι) το οποίο δοκιμάστηκε δυο φόρες στην Κύπρο και θα τεθούν προς έγκριση οι νέες προδιαγραφές για την κατασκευή ολυμπιακών σκοπευτηρίων. Στην Τεχνική Επιτροπή θα συζητηθούν και θα εγκριθούν επίσης οι κανονισμοί και οι προδιαγραφές διαφημίσεων και χορηγών, που θα μπορούν να φέρουν οι αθλητές στις στολές τους στους Ολυμπιακούς του Ρίο.

Ο τρίτος της ... παρέας, Κωστάκης Ξενοφώντος, θα παρευρεθεί στην πρώτη του συνεδρία στην Επιτροπή Κριτών της ISSF, στην οποία εκλέγηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Δεκέμβρη.