Ο Ferguson «δάμασε» την κυπριακή φύση

Μετά από μια σκληρή μάχη 55 χιλιομέτρων στην κυκλική ανηφορική χωμάτινη διαδρομή από τα Λεύκαρα προς τη Βαβατσινιά και το Δάσος Μαχαιρά, νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής (27/02) ολοκληρώθηκε η 2η μέρα του Cyprus Sunshine Cup 2015. Ο Ελβετός, τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Florian Vogel μπορεί να τερμάτισε 4ος στη 2η διαδρομή, όμως διατήρησε την κίτρινη φανέλα και τη συνολική πρωτοπορία στον αγώνα. Στη γυναικεία κατηγορία η Annika Langvad πήρε την πρωτιά στη 2η διαδρομή και ανέβηκε παράλληλα στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης ξεπερνώντας την περσινή νικήτρια του αγώνα και Νο1 του κόσμου Jolanda Neff.

Η μέρα ήταν ηλιόλουστη στα Λεύκαρα, κάτι που ώθησε εκατοντάδες θεατές να ανεβούν στη διαδρομή και να απολαύσουν το θέαμα και τους κορυφαίους αθλητές ορεινής ποδηλασίας στον κόσμο. Η εκκίνηση και ο τερματισμός της 2ης μέρας δόθηκε στο κέντρο των Λευκάρων, με το χωριό να διατηρεί μια ζωντάνια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Τα αποτελέσματα της 2ης ημέρας
Ο Βρετανός Grant Ferguson έδωσε συνέχεια στην καλή του εμφάνιση της 1ης ημέρας, κερδίζοντας την πρωτιά στη 2η διαδρομή, με χρόνο 1 ώρα, 50 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα, τερματίζοντας έξι δευτερόλεπτα μπροστά από τον Henrique Avancini και εννιά δεύτερα από τον Stephane Tempier. Ακολούθησε στην 4η θέση (10’’ πίσω από τον νικητή της διαδρομής) ο Florian Vogel ο οποίος, όπως αναφέραμε, διατήρησε την συνολική πρωτοπορία του αγώνα.

Στην κατηγορία γυναικών, η Annika Langvad σάρωσε τον ανταγωνισμό και με χρόνο 2 ώρες, 4 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα, τερμάτισε 84 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα από την Jolanda Neff που ακολούθησε στη 2η θέση, ξεπερνώντας την και στη συνολική κατάταξη. Μετά τις δύο πρώτες μέρες, οι Langvad και Neff άρχισαν ήδη να ξεχωρίζουν στην κορυφή. Τρίτη στη διαδρομή της Παρασκευής, 2 λεπτά και 55 δευτερόλεπτα πίσω από την Langvad τερμάτισε η Margot Moschetti.

Η συνέχεια
Μετά τα 5,6 χιλιόμετρα της ατομικής χρονομέτρησης της Πέμπτης και τα 55 χιλιόμετρα της Παρασκευής, οι 154 συμμετέχοντες στο Cyprus Sunshine Cup αφήνουν πλέον πίσω τους τα Λεύκαρα και θα κατευθυνθούν στο Λυθροδόντα για την 3η μέρα του αγώνα. Στις 11 το πρωί του Σαββάτου 28 Φεβρουαρίου θα δοθεί από την πλατεία του χωριού η εκκίνηση για την ανηφορική διαδρομή των 39,7 χλμ. με κατεύθυνση το Δάσος Μαχαιρά, πριν οι ποδηλάτες επιστρέψουν στο Λυθροδόντα για τον τερματισμό.

Το Sunshine Cup 1-Αυξέντεια θα ολοκληρωθεί την Κυριακή (01/03) με την κυκλική διαδρομή 5,6 χλμ. στη Μάντρα του Καμπιού έξω από τους Καπέδες. Το μονοήμερο Sunshine Cup 2-Αμαθούντα θα λάβει χώρα στις 8 Μαρτίου στον αρχαιολογικό χώρο, δίπλα από τη θάλασσα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Cyprus Sunshine Cup είναι μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις Mountain Bike διεθνώς και ανήκει στην κατηγορία HC της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλάτου (UCI), την ψηλότερη βαθμίδα στο ετήσιο καλεντάρι.

Οι υποστηρικτές
Το Cyprus Sunshine Cup υποστηρίζεται από τον ΚΟΤ, τον ΟΠΑΠ, τον ΚΟΑ και την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας. Χορηγοί είναι η Ασφαλιστική Atlantic και η Ελληνική Τράπεζα. Υποστηρικτές είναι η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχίας Λάρνακας, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, ο Δήμος Λευκάρων και οι Κοινότητες Λυθροδόντα και Καπέδων. Υπηρεσίες διάσωσης και πρώτων βοηθειών παρέχονται από το ΕΤΕΑ, ενώ προμηθευτές είναι η Shimano και η Ballan Sports Wear.

* Για περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα, στο cyclingcy.com.