Vogel και Langvad θριάμβευσαν στην Κύπρο

Ο Florian Vogel και η Annika Langvad πήραν σπίτι τους την κίτρινη φανέλα του Cyprus Sunshine Cup 1 - Αυξέντεια, κατακτώντας την πρωτιά στον τετραήμερο εθνικό μας αγώνα! Μετά από περίπου 130 επίπονα χιλιόμετρα στις διαδρομές των Λευκάρων, Λυθροδόντα και Καπέδων, από την Πέμπτη (26/02) μέχρι την Κυριακή (01/03), οι αθλητές από Ελβετία και Δανία στέφθηκαν νικητές του διεθνούς αγώνα ορεινής ποδηλασίας. Παρέλαβαν τα έπαθλα τους καθώς και την κίτρινη φανέλα, στην τελετή βραβεύσεων που διεξήχθη το απόγευμα της Κυριακής (01/03) στους Καπέδες.

Την Κυριακή 1η Μαρτίου οι Vogel και Langvad υπερασπίστηκαν το συνολικό τους προβάδισμα, κερδίζοντας μάλιστα την 4η, επαναλαμβανόμενη, διαδρομή απόστασης 5,6 χιλιομέτρων στη Μάντρα του Καμπιού, έξω από τους Καπέδες.

Οι νικητές των κατηγοριών
Στην ανδρική κατηγορία, στο σύνολο, ο Florian Vogel κατέκτησε για πρώτη φορά τη νίκη στην Κύπρο, στη δεύτερη του συμμετοχή στον εθνικό μας αγώνα. Ο δις πρωταθλητής κόσμου και πρωταθλητής Ευρώπης Vogel ολοκλήρωσε το Sunshine Cup με συνολικό χρόνο 5 ώρες, 28 λεπτά και 8 δευτερόλεπτα, αφήνοντας κατά 37,6 δευτερόλεπτα πίσω στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης τον Henrique Avancini. Στην 3η θέση της γενικής τερμάτισε ο Stephane Tempier, 1 λεπτό και 20 δευτερόλεπτα πίσω από τον Vogel, σε μια αμφίρροπη μάχη όπου η γενική πρωτιά κρίθηκε στα τελευταία μέτρα του αγώνα.

Στη γυναικεία κατηγορία, η Annika Langvad στέφθηκε για 3η φορά νικήτρια του Cyprus Sunshine Cup (μετά το 2010 και το 2012), αφού με συνολικό χρόνο 6 ώρες, 5 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα, ξεπέρασε τη Γαλλίδα Margot Moschetti κατά 7 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα. Η Jolanda Neff, που μπήκε στην τελευταία μέρα από τη 2η θέση της γενικής κατάταξης, υποχώρησε στην 3η με το τέλος της ημέρας, υπολείποντας της νικήτριας Langvad κατά 10 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα.

Στις υπόλοιπες ηλικιακές κατηγορίες, είχαμε τους ακόλουθους νικητές:
- Junior Men ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Simon Andreassen
- Junior Women η Adela Safarova
- Masters 1 Men ο Oleksiy Zhdanovych
- Masters 2 Men ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Ατλάντα Bart Brentjens
- Masters 1 Women η Angela Laycock

Φοβερό θέαμα
Την πρώτη μέρα του Μάρτη, ο καιρός έκανε το χατίρι στους αθλητές και θεατές που ανέβηκαν στον εκδρομικό χώρο της Μάντρας του Καμπιού, μερικά χιλιόμετρα μετά τους Καπέδες, στο δρόμο προς τον Μαχαιρά. Η ηλιοφάνεια και ο καθαρός ουρανός βοήθησαν όπως εκατοντάδες φίλοι της ποδηλασίας αλλά και φίλοι και συγγενείς των αθλητών, να ανηφορήσουν στη διαδρομή, στην τελευταία μέρα του Cyprus Sunshine Cup 1 για να δουν από κοντά τη δράση.

Η διαδρομή στη Μάντρα του Καμπιού ήταν εντυπωσιακή. Πρόκειται για μια επαναλαμβανόμενη πίστα, απόστασης 5,6 χιλιομέτρων, όπου οι θεατές είχαν την ευκαιρία να δουν τους ποδηλάτες αρκετές φορές. Οι άνδρες έκαναν πέντε γύρους της διαδρομής (συμπληρώνοντας 28 χλμ.) και οι γυναίκες τέσσερις (καλύπτοντας 22,4 χλμ.).

Μετά την ολοκλήρωση του Sunshine Cup 1 - Αυξέντεια, η προσοχή πέφτει στο μονοήμερο Sunshine Cup 2 - Αμαθούντα, που θα διεξαχθεί στις 8 Μαρτίου στον αρχαιολογικό χώρο, δίπλα από τη θάλασσα.

Οι υποστηρικτές
Το Cyprus Sunshine Cup υποστηρίζεται από τον ΚΟΤ, τον ΟΠΑΠ, τον ΚΟΑ και την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας. Χορηγοί είναι η Ασφαλιστική Atlantic και η Ελληνική Τράπεζα. Υποστηρικτές είναι η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχίας Λάρνακας, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, ο Δήμος Λευκάρων και οι Κοινότητες Λυθροδόντα και Καπέδων. Υπηρεσίες διάσωσης και πρώτων βοηθειών παρέχονται από το ΕΤΕΑ, ενώ προμηθευτές είναι η Shimano και η Ballan Sports Wear.

* Για περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα, στο cyclingcy.com και στο Facebook της διοργάνωσης.