Ενθουσιασμένοι με την Κύπρο οι ξένοι ποδηλάτες

«Η Κύπρος είναι πανέμορφη και οι διαδρομές εξαιρετικές. Μου άρεσε πολύ η φιλοξενία του κόσμου και το φαγητό. Είναι όλα εξαιρετικά», είπε χαρακτηριστικά η Annika Langvad

Τις καλύτερες εντυπώσεις για την Κύπρο αποκόμισαν οι κορυφαίοι αθλητές της ορεινής ποδηλασίας που συμμετείχαν στο Cyprus Sunshine Cup 1 - Αυξέντεια. Στο διεθνή μας αγώνα, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή 1η Μαρτίου μετά από τέσσερις μέρες δράσης σε Λεύκαρα, Λυθροδόντα και Καπέδες, συμμετείχαν πάνω από 150 ξένοι ποδηλάτες, αρκετοί εκ των οποίων Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιοι Πρωταθλητές. Όλοι είχαν να πουν για τις ομορφιές της κυπριακής φύσης, αλλά και τη φιλοξενία των ντόπιων.

«Κερδίζοντας στην Κύπρο είναι μια μεγάλη επιτυχία για μένα», σχολίασε η Annika Langvad από τη Δανία, που συμπλήρωσε για το νησί μας: «Η Κύπρος είναι πανέμορφη και οι διαδρομές εξαιρετικές. Μου άρεσε πολύ η φιλοξενία του κόσμου και το φαγητό. Είναι όλα εξαιρετικά».

Ο νικητής της ανδρικής κατηγορίας, Florian Vogel από την Ελβετία είπε πως «απόλαυσα τις διαδρομές, που ήταν πολύ δύσκολες και απαιτητικές. Είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να κερδίσω αυτόν τον αγώνα. Ήταν μια πολύ καλή προετοιμασία για μένα για το υπόλοιπο της χρονιάς».

Στην Κύπρο αγωνίστηκε και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Junior, Simon Andreassen. Ο Δανός κέρδισε και τις τέσσερις διαδρομές, για να πάρει την πρωτιά στην κατηγορία του. «Ήταν μια πολύ καλή απόφαση να έρθω στην Κύπρο και να αγωνιστώ. Απόλαυσα τις κούρσες και τις όμορφες διαδρομές εδώ πέρα», δήλωσε.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης στην Ατλάντα 1996 στο Cross Country, Bart Brentjens διατηρεί τη δική του ομάδα -η οποία κατέβηκε στην Κύπρο με πλήρη σύνθεση- ενώ παράλληλα συμμετείχε και στην κατηγορία των Masters, κερδίζοντας μάλιστα την πρωτιά. Ο 46χρονος σήμερα Ολλανδός Ολυμπιονίκης δήλωσε: «Ήταν ωραία που συμμετείχα στα Αυξέντεια. Δεν είμαι πλέον συνηθισμένος στις cross country κούρσες, έτσι ήταν δύσκολο το τετραήμερο για μένα. Ήταν μια καλή προετοιμασία για τους αγώνες Cape Epic στη Νότια Αφρική όπου θα λάβω μέρος».

Και τώρα Αμαθούντα
Με την ολοκλήρωση του Cyprus Sunshine Cup 1 - Αυξέντεια, η προσοχή πλέον πέφτει στο Cyprus Sunshine Cup 2 - Αμαθούντα, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή (08/03) στον αρχαιολογικό χώρο δίπλα από τη θάλασσα. Ο αθλητής και η αθλήτρια με τον καλύτερο συνδυαζόμενο χρόνο από το Sunshine Cup 1 και το Sunshine Cup 2 θα κατακτήσει το overall κύπελλο της διοργάνωσης.

Στην Αμαθούντα στις 8 Μαρτίου θα συμμετάσχουν οι πλείστοι ποδηλάτες που έλαβαν μέρος στις διαδρομές των Λευκάρων, Λυθροδόντα και Καπέδων. Η παραλιακή διαδρομή είναι κυκλική, απόστασης 5,1 χλμ και περνάει μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο και δίπλα από τη θάλασσα. Πρόκειται για ένα θεαματικό πέρασμα, που παραδοσιακά προσελκύει εκατοντάδες θεατές στο χώρο.

Οι υποστηρικτές
Το Cyprus Sunshine Cup υποστηρίζεται από τον ΚΟΤ, τον ΟΠΑΠ, τον ΚΟΑ και την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας. Χορηγοί είναι η Ασφαλιστική Atlantic και η Ελληνική Τράπεζα. Υποστηρικτές είναι η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχίας Λάρνακας, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λεμεσου, ο Δήμος Λευκάρων και οι Κοινότητες Λυθροδόντα, Καπέδων και Αγίου Τύχωνα. Υπηρεσίες διάσωσης και πρώτων βοηθειών παρέχονται από το ΕΤΕΑ, ενώ προμηθευτές είναι η Shimano και η Ballan Sports Wear.