Και το σκητ στη «μάχη» του Αλ Αιν

Εκατό εβδομήντα τέσσερεις αθλητές και αθλήτριες του σκητ (113 άνδρες και 61 γυναίκες), με το χέρι στη ... σκανδάλη, διεκδικούν στους αγώνες του δευτέρου φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Αλ Αιν των ΗΑΕ, τα έξι μετάλλια και τις τις τέσσερεις ολυμπιακές κάρτες (quota places) για τους Ολυμπιακούς του Ρίο. Ανάμεσα σ’ αυτούς και οι πρωταθλητές μας Γιώργος Αχιλλέως, Ανδρέας Χάσικος και Αντώνης Ανδρέου, και οι πρωταθλήτριές μας ‘Αντρη Ελευθερίου, Παναγιώτα Ανδρέου και Λουίζα Θεοφάνους. Την αποστολή του σκητ, συνοδεύτουν στους αγώνες, ο ομοσπονδιακός προπονητής Πιέτρο Τζιέγκα και ο γυμναστής Μιχάλης Κατζιανής.

Στην Αραβική πόλη βρίσκονται επίσης, ο τεχνικός διευθυντής της ΣΚΟΚ Πέτρος Κυρίτσης που έχει οριστεί Διευθυντής Αγώνων, καθώς και οι διεθνείς διαιτητές μας Κωστάκης Ξενοφώντος, Γιαννάκης Ηρακλέους και Ευτύχιος Λοΐζου, οι οποίοι έχουν αναλάβει καθήκοντα στην παγκόσμια αυτή διοργάνωση.

Αποτελέσματα τραπ και διπλού τραπ
Εν τω μεταξύ έχουν ολοκληρωθεί στο Αλ Αιν τα αγωνίσματα τραπ και διπλού τραπ, που προηγήθηκαν του σκητ. Στο τραπ ανδρών όπου τα τρία μετάλλια κέρδισαν οι Ντέιβιντ Κοστελέσκι (Τσεχία), Γιόζιπ Γκλασνόβιτς (Κροατία) και Τουζούν Οκουζάν (Τουρκία), οι Κύπριοι σκοπευτές «κτύπησαν» τα ακόλουθα αποτελέσματα: Ανδρέας Μακρής 120/125, (14η θέση), Μάριος Σοφοκλέους 119/125 (29η θέση) και Γιάννης Αηλιώτης 114/125 (70ή θέση). Η πρωταθλήτριά μας στο τραπ γυναικών Γεωργία Κωνσταντινίδου πέτυχε 68/75 και τερμάτισε στη 19η θέση, ενώ το χρυσό μετάλλιο εξασφάλισε η Ιταλίδα Σιλβάννα Στάγκο, το αργυρό η Αλασάντρα Περίλι από το Σαν Μαρίνο και το χάλκινο η Σλοβάκα Σουζάνα Στεφεσέκοβα. Στο διπλό τραπ, το χρυσό μετάλλιο εξασφάλισε ο Ρώσος Βασίλι Μοσίν, το αργυρό και το χάλκινο οι Ιταλοί Μάρκο Ιννοσέτι και Νταβίτε Κασπαρίνι, ενώ ο διεθνής σκοπευτής μας Τζιοβάννης Σαββίδης με 122/150 τερμάτισε στην 50ή θέση.