Ο ΚΟΑ στηρίζει τη 15η Διαδρομή Αγάπης 2015 (Φώτος)

Το Ανθρώπινο πρόσωπο του αθλητισμού, αναδείχθηκε ακόμη μια  φορά, πιστοποιώντας παράλληλα την έννοια και την αγάπη του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού για τον πάσχοντα συνάνθρωπο μας.

Η 15η Διαδρομή Αγάπης ξεκίνησε σήμερα το πρωί (26/3/2015) από τα γραφεία του ΚΟΑ ως ένδειξη τιμής και αναγνώρισης για την διαχρονική προσφορά του Οργανισμού  στο Σύνδεσμο “ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΜΙΑ ΕΥΧΗ”.

Η τετραήμερη Παγκύπρια πορεία μοτοσικλετιστών στοχεύει στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι νέοι που υποφέρουν από διάφορες μορφές καρκίνου και η συλλογή χρημάτων για να εκπληρωθούν ευχές των πασχόντων παιδιών και νέων, στο πλαίσιο του προγράμματος ψυχολογικής υποστήριξης, και να ενισχυθούν οικονομικά οι οικογένειές τους.

Την εκκίνηση της 15ης Διαδρομής Αγάπης έδωσε  η Πρόεδρος του ΚΟΑ Δρ Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα, η οποία στο χαιρετισμό της ανέφερε τα εξής: «Ο Κυπριακός Αθλητισμός ως ένα μεγάλο και σημαντικό κομμάτι της ευρύτερης Κυπριακής κοινωνίας, απαντά παρόν στο 15η Διαδρομή Αγάπης 2015  για τη στήριξη των παιδιών και νέων, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από τις διάφορες μορφές καρκίνου.

Ως Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού, θεωρήσαμε υποχρέωση και καθήκον μας να στηρίξουμε αυτή την εκστρατεία αγάπης και ανθρωπιάς των εθελοντών μοτοσικλετιστών του Παγκύπριου Συνδέσμου «Ένα Όνειρο μια Ευχή». Η συνεργασία μας με τον Σύνδεσμο  είναι σταθερή και διαχρονική και εκφράζεται με διάφορους τρόπους. Ο ΚΟΑ κυρίως μέσα από το πρόγραμμα Αθλητισμός Για Όλους, συνδράμει και στις τρεις μεγάλες ετήσιες εκδηλώσεις του Συνδέσμου: τη Διαδρομή Αγάπης, το Πανηγύρι χαράς και προσφοράς και το τουρνουά Μίνι Ποδοσφαίρου. Τα συγχαρητήρια μου στην Προϊστάμενη του ΑΓΟ κ. Έφη Μούζουρου Πενηνταέξ και στην ομάδα της, για τη σημαντική συμμετοχή και συμβολή του ΚΟΑ σε αυτές τις ξεχωριστές εκδηλώσεις. Η Εταιρική αυτή σχέση αναδεικνύει το κοινωνικό πρόσωπο του ΚΟΑ, ειδικά, και του αθλητισμού, γενικά. Αυτό επιβάλλει και η ίδια η αποστολή που εναπόθεσε η Πολιτεία στον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού. Αυτή τη σχέση θέλουμε ολοένα να ενδυναμώσουμε, ιδιαίτερα όταν πρέπει να στεκόμαστε αλληλέγγυοι προς τα παιδιά και τους νέους που υποφέρουν από αυτή τη σοβαρή ασθένεια.

Συγχαίρουμε από καρδιάς όλους τους εθελοντές μοτοσικλετιστές που συμμετέχουν στη Διαδρομή  Αγάπης, διαδίδοντας τα πανανθρώπινα μηνύματα του αλτρουισμού, της αλληλεγγύης και της φιλανθρωπίας. Αγάπη για το μοτοσυκλετισμό - αγάπη για τα πάσχοντα παιδιά. Ταυτόχρονα εκφράζουμε τα συγχαρητήρια μας προς τους εθελοντές του Συνδέσμου «ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΜΙΑ ΕΥΧΗ”, για το αξιόλογο και αξιέπαινο έργο που επιτελούν. Μεταφέρω τα συναισθήματα όλων των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του προσωπικού του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού. Η εκκίνηση της τετραήμερης διαδρομής Αγάπης από την καρδιά του Κυπριακού Αθλητισμού, έχει το δικό της συμβολισμό. Ευχόμαστε να είστε καλοτάξιδοι στη λεωφόρο της αγάπης και της ανθρωπιάς».

-    Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου «ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΜΙΑ ΕΥΧΗ”, κ. Γιώργος Πενηνταέξ, από την πλευρά του ευχαρίστησε την Πρόεδρο του ΚΟΑ και γενικά τον Οργανισμό για τη διαχρονική βοήθεια και στήριξη του. Τόνισε τη σημαντικότητα της τετραήμερης Διαδρομής Αγάπης και επίσης τον ξεχωριστό συμβολισμό της, ότι η εκκίνηση δίδεται από τα γραφεία  του ΚΟΑ.