Εθνικής Αντρών Κύπρου Ράγκμπι Ουγγαρία – Κύπρος

Η Εθνική ομάδα ράγκμπι της Κύπρου τα Άγρινα αντιμετωπίζουν το Σάββατο  28 Μαρτίου στην Βουδαπέστη στον πρώτο αγώνα του 2015 την Εθνική Ουγγαρίας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράγκμπι Κατηγορίας 2B. Στον  τελευταίο αγώνα της η Εθνική ηττήθηκε από την Λετονία, η πρώτη ήττα της εθνικής ομάδας από το 2008. Η Εθνική θέλει την νίκη για να ελπίζει στην πρωτιά του ομίλου και να πιέσει την Λιθουανία η οποία είναι πρώτη και αήττητη στον όμιλο. Τα Αγρινά που άρχισαν την συμμετοχή στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα πριν 7 χρόνια κατάφεραν να σημειώσουν παγκόσμιο ρεκόρ συνεχομένων νικών Εθνικής ομάδας και έχουν σημείωση στους 25 αγώνες που έχει δώσει 1239 πόντους υπέρ και μόνο 296 εναντίων. Αυτή την στιγμή μετά από δυο αγώνες η Εθνική βρίσκεται στην 3η θέση στο Πρωτάθλημα 2Β πίσω από την Λιθουανία και Λετονία. Με νίκη η Εθνική θα περάσει στην 2η θέση και θα αναμένει τον εντός αγώνα με την Λιθουανία στις 2 Μαΐου στο Παφιακό με ανεβασμένη ψυχολογία. 

Ο αγώνας με τη Ουγγαρία κρίνεται σημαντικός και η Εθνική, κάτω από τη καθοδήγηση του βοηθού προπονητή κ Rick Wadmore και του μάνατζερ Λαυρέντη Μακρίδη, ταξιδεύει χωρίς αρκετούς βασικούς αθλητές για να αντιμετωπίσει την Ουγγαρία με την οποία έχει αναμετρηθεί νικηφόρα την περίοδο 2012-2014. Ο κ. Wadmore ανάφερε ότι «Θα αντιμετωπίσουμε την Ουγγαρία  με σεβασμό. Δύσκολα πήραμε την νίκη την τελευταία φορά στην Ουγγαρία στις 20/04/2013 με μόλις 1 βαθμό διαφορά, 15-16. Ο προπονητής της Εθνικής Phil Llewellyn ανάφερε ότι  «Ο ανταγωνισμός μεταξύ των αθλητών μας είναι εξαιρετικά δυνατός το οποίο είναι πολύ καλό για μένα και την ομάδα. Η Ουγγαρία έχει ένα νέο προπονητή και είναι μια καλή, έμπειρη ομάδα. Έχουν το πλεονέκτημα έδρας, και θα είναι δύσκολος αγώνας.»

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ράγκμπι κ. Βασιλειάδης σημείωσε ότι «Μετά από 7 χρόνια συμμετοχής στους Ευρωπαϊκούς Ομίλους και την τεράστια επιτυχία της Εθνικής Ομάδας που βασίστηκε στους αθλητές, προπονητές, φίλους του αθλήματος και τη συμπαράσταση του ΚΟΑ έχουμε  φτάσει σε σημείο όπου τα αποτελέσματα της Εθνικής θα κρίνονται στις λεπτομέρειες καθώς έχει βελτιωθεί το επίπεδο των ομάδων που αντιμετωπίζουμε στην Κατηγορία 2Β. Η ήττα στον τελευταίο αγώνα με την  Λετονία φανέρωσε τις οικονομικές και άλλες αδυναμίες που αντιμετωπίζουμε με σημαντικότερη την ανάπτυξη νέων ταλέντων στην Κύπρο. Επ ευκαιρίας καλώ τους νέους της Κύπρου να δοκιμάσουν το άθλημα του Ράγκμπι και με σκληρή δουλεία και αφοσίωση να μπορούν να γίνουν μέλη της Εθνικής Αντρών Ράγκμπι τα Αγρινά.».

Η Εθνική ομάδα που θα αγωνιστεί το Σαββάτο στελεχώνεται από τους ακόλουθους αθλητές:
Μάρκος Mladenovic (αρχηγός ομάδας) Αλέξανδρος Ιωάννου, Μάριος Ζακακιότης, Κυριάκος Βατικιότις, Jack Bilton,  Αλέξανδρος Φιλιώτης,  Daniel McFarlane, Φραντσέσκος Σταύρου, Burham Torgut, Μιχάλης Άσπρου, Ρένος Ιωαννίδης, Αλέξανδρος Ζαβαλής, Γιώργος Αγαθοκλέους, Luke Peters, Ματθαίος King, Χρίστος Κασάπης, Στυλιανός Παναγιώτου, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης,  Scott Lennox, Ανδρέας Αντωνίου-Παπάς Ryan Bennett,  Stevie Awah και Θωμάς Τιμοθέου.