Οι μαγευτικές διαδρομές του VW Cycling Tour

Ρωσική υπόθεση η πρωτιά με τον Roman Paramonov να κερδίζει την ανδρική κατηγορία και την Guzel Akhmadulina τη γυναικεία.

Μετά από 238 χιλιόμετρα στην πανέμορφη κυπριακή εξοχή, ολοκληρώθηκε με τον τερματισμό στο λιμανάκι της Πάφου, το απόγευμα της Κυριακής (29/03), το Volkswagen Cyprus Cycling Tour 2015. Οι τρεις μέρες δράσης στο σημαντικότερο αγώνα ποδηλασίας δρόμου που διεξάγεται στο νησί μας φιγούραραν 224 ποδηλάτες -αριθμός ρεκόρ-, οι πλείστοι ερασιτέχνες.

Άλλωστε, ο συγκεκριμένος αγώνας προορίζεται για την πλατιά μάζα των ποδηλατών που ήθελαν να συνδυάσουν έναν απαιτητικό αγώνα, με διαμονή στην όμορφη Πάφο, συνδυάζοντας αθλητισμό και τουρισμό. Υπολογίζεται πως ο αγώνας προσέφερε περίπου 1200 διανυκτερεύσεις στην πόλη, σε offseason -μάλιστα- περίοδο.

Νικητές ο Paramonov και Akhmadulina
Αν και οι πλείστοι συμμετέχοντες στο VW Cycling Tour ήταν ερασιτέχνες, το παρών τους έδωσαν και δεκάδες υψηλού επιπέδου ξένοι και Κύπριοι αθλητές, που είχαν μια ενδιαφέρουσα μάχη για την πρωτιά.

Γενικός νικητής στη συνολική κατάταξη ανδρών αναδείχθηκε ο Roman Paramonov, ο οποίος εκπροσωπούσε την Εθνική Ρωσίας. Η συμπατριώτισσα του και επίσης αθλήτρια της Εθνικής Ρωσίας, Guzel Akhmadulina πήρε την πρώτη θέση στις γυναίκες.

Ανταγωνιστική παρουσία είχαν και οι ποδηλάτες της ιταλικής ομάδας Loda, ενώ από κυπριακής πλευράς ξεχώρισε ως ομάδα η Cyclo και ατομικά οι Λουκάς Καταπόδης του Ποδηλατικού Ομίλου Πάφου που πήρε τη 2η θέση στο σύνολο, ο Αλέξανδρος Αγρότης του ΑΠΟΕΛ που πήρε την 5η θέση στη γενική κατάταξη και ο Χριστόδουλος Μιχαήλ της Cyclo που τερμάτισε 6ος. 

Εξαιρετικό σκηνικό
Η εκκίνηση του VW Cycling Tour 2015 δόθηκε στον ποταμό Γερμασόγειας την Παρασκευή (27/03) και ακολούθως οι συμμετέχοντες κατευθύνθηκαν προς την Πάφο, που αποτελούσε τη βάση του αγώνα και τις τρεις μέρες. Τα 238 χιλιόμετρα του αγώνα ανέδειξαν τις πανέμορφες τοποθεσίες της Κύπρου, με τους ποδηλάτες να αγωνίζονται με φόντο μεταξύ άλλων την Πέτρα του Ρωμιού, τον μαγευτικό Κόλπο των Κοραλλίων και το Κάστρο της Πάφου. Η τελική τελετή απονομών έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής στο ξενοδοχείο Annabelle, αντί στο λιμανάκι της Πάφου, αφού μια ξαφνική μπόρα μισής ώρας ανάγκασε τους διοργανωτές να επιλέξουν τον εναλλακτικό χώρο τελετών, όπου είχαν διεξαχθεί οι τελετές των δύο πρώτων ημερών.

Οι υποστηρικτές
Το Volkswagen Cyprus Cycling Tour 2015 στήριξε ο ΚΟΤ, ο Δήμος Πάφου και το ΣΥΚΑΝΑ, βρισκόταν υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, ενώ χορηγοί ήταν οι Shimano, Sixt, τα αθλητικά συμπληρώματα διατροφής GU, η Bonk Breaker και τα Thanos Hotels.

«Ο αγώνας διεξήχθη χωρίς προβλήματα και οι συμμετέχοντες έμειναν ικανοποιημένοι με το επίπεδο της διοργάνωσης και των διαδρομών, σύμφωνα και με όσα μας έλεγαν. Είναι με ιδιαίτερη χαρά που είδαμε φέτος ρεκόρ συμμετοχών και μάλιστα με τους πλείστους συμμετέχοντες να είναι ερασιτέχνες, προερχόμενοι από τη βάση του αθλήματος στην Κύπρο. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό που οι μισοί συμμετέχοντες ήταν ξένοι, ένα σημαντικό γεγονός για τον τουρισμό», δήλωσε ο Μιχάλης Χατζηιωάννου της διοργανώτριας Bikin’ Cyprus.

Η συνέχεια
Με το VW Cycling Tour να αποτελεί πλέον θεσμό, ήδη έχει προγραμματιστεί η ημερομηνία της διοργάνωσης του 2016, που θα διεξαχθεί το τριήμερο 1-3 Απριλίου 2016.