Νικητής ο Κασαχούμ

Με τον Αχμέτ Κασαχούμ του ΓΣΠ να κόβει πρώτος το νήμα σε 2:46.05 έπεσε το μεσημέρι της Κυριακής η αυλαία στον 9ο διεθνή Μαραθώνιο Λεμεσού  ΓΣΟ, στον οποίον συμμετείχαν πάνω από 10.000 δρομείς.

Την εκκίνηση έδωσε το πρωί ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης που συνεχάρη ιδιαιτέρως τους 1.500 ξένους δρομείς «που έφτασαν από τις πλείστες χώρες της Ευρώπης, την Ιαπωνία, τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, την Αυστραλία, την Κίνα αλλά και την Τουρκία» όπως είπε.

Ήταν ο μεγαλύτερος αγώνας δρόμου που έγινε ποτέ στην Κύπρο και μια από τις πιο μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που διεξήχθησαν ποτέ στο νησί. 

Ο Κασαχούμ, που είναι Αιθίοπας αλλά τρέχει με κυπριακή σημαία, κέρδισε για τέταρτη φορά τον Μαραθώνιο Λεμεσού, ενώ ήταν η έβδομή του συμμετοχή στον αγώνα.

Δεύτερος τερμάτισε ο  Μάικλ Κιν του ΓΣΟ σε 2:51.04 και τρίτος ο Ελλαδίτης Βλάσσης Καραβασίλης (2:57.17). Πρώτη γυναίκα η Κάρολαϊν Τζάκσον από την Μεγάλη Βρετανία. Για την Τζάκσον ήταν η πρώτη συμμετοχή στον Μαραθώνιο Λεμεσού και μόλις ο 12ος Μαραθώνιος της καριέρας της. Δεύτερη η Ιουλία Κανναβά του ΓΣΟ και τρίτη η Γεωργία Λαλιώτη από την Ελλάδα.

Τον Primetel Εταιρικό Δρόμο 5χλμ, που συγκέντρωσε πέραν των μισών δρομέων του αγώνα, κέρδισε η ομάδα της Infoscreen Quorum, με δεύτερη την ομάδα της Totalserve Group και τρίτη την ομάδα του Σωματείου Νηρέας Ύψωνα Λεμεσού.

Μεγάλοι χορηγοί του Μαραθώνιου Λεμεσού – ΓΣΟ ήταν εταιρείες Aegean Airlines, Primetel, Trust Insurance, Petrolina, Banc de Binary, McDonalds, KIA Motors, Τράπεζα Κύπρου, xm.com, Άγιος Νικόλαος, eventpro, Honeywell Travel, the green parking και Europcar. 

«Ξεκινήσαμε στις 9:00 το πρωί και ήταν αρκετή ζέστη. Όμως, ήταν μια όμορφη διαδρομή» είπε ο νικητής και πρόσθεσε: «ο χρόνος μου είναι καλός υπό τις περιστάσεις. Έχω τρέξει και καλύτερα εδώ, όμως έχω και έναν τραυματισμό τώρα. Το απόλαυσα» . Όσον αφορά στο μέλλον, είπε πως σκέφτεται να τρέξει και στον Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Ο Κασαχούμ κέρδισε στη Λεμεσό το 2009, 2011 και 2013.

«Οι γονείς μου μένουν  στην Κύπρο, στα Λεύκαρα, έτσι αποφάσισα να τρέξω στον Μαραθώνιο Λεμεσού.  Ήταν όμορφος αγώνας, είχε αρκετό κόσμο. Ήταν λίγο ζέστη για εμάς τους Βρετανούς, όμως ήταν καλά. Σκοπεύω να τρέξω στον Μαραθώνιο του Λονδίνου, σε έναν μήνα» είπε η πρώτη νικήτρια Κάρολαϊν Τζάκσον. 

Τα ντεσιμπέλ ανέβηκαν από νωρίς το πρωί στον Μόλο καθώς στις 10:00 ξεκίνησε το μεγάλο Marathon  Party που επιμελήθηκε η ομάδα του Guaba Beach Bar. Για χιλιάδες δρομείς, ο τερματισμός της διαδρομής σήμαινε παράλληλα και την έναρξη ενός ξέφρενου πάρτι που κράτησε αρκετές ώρες.

 «Σήμερα η Λεμεσός έβαλε έντονο το στίγμα της στον παγκόσμιο χάρτη του κλασσικού αθλητισμού και ειδικά του Μαραθώνιου δρόμου. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον κόσμο της πόλης μας αλλά και τους υπόλοιπους δήμους που συνέβαλε έτσι ώστε να διεξαχθεί με ομαλότητα ο 9ος διεθνής Μαραθώνιος  Λεμεσού ΓΣΟ» ήταν τα λόγια του Δημάρχου Λεμεσού κ. Ανδρέα Χρίστου. 

«Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής θέλω να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες ανθρώπους και εταιρείες που συνέβαλαν έτσι ώστε να κυλήσει με απόλυτη επιτυχία αυτή η μεγάλη –από κάθε άποψη- διοργάνωση. Πάνω απ’ όλα θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στους εθελοντές, χωρίς τους οποίους η διεξαγωγή του Μαραθωνίου Λεμεσού με πάνω από 10.000 δρομείς θα ήταν αδύνατη» δήλωσε ο κ. Σπύρος Σπύρου.
Περισσότερες πληροφορίες και αποτελέσματα στον www.limassolmarathon.com.