Έναρξη της τριαθλητικής σεζόν στην Κύπρο

Ο Τριαθλητικός Όμιλος Νηρέας ανακοινώνει την έναρξη των αγώνων Τριάθλου στην Κύπρο για το έτος 2015. Ο πρώτος αγώνας με συνδιοργανωτή τον αρμόδιο Δήμο θα λάβει χώρα στην Αγία Νάπα την Κυριακή 5 Απριλίου με έναν διπλό αγώνα Triathlon & Sprint Triathlon.  
Ο αγώνας, ο οποίος είναι το πρώτο Τριαθλητικό γεγονός της χρονιάς στην Κύπρο, ξεκινά με αφετηρία το διάσημο Nissi Beach και αναμένεται να προσελκύσει περίπου 100 αθλητές οι οποίοι θα αγωνιστούν σε μια διαδρομή κολύμβησης στον κόλπο του Nissi Beach, και ποδηλασίας και τρεξίματος κατά μήκος της  Nissi Avenue και εντός την πόλης.

 «Η δημοτικότητα των αγώνων Τριάθλου βρίσκεται σε ανοδική πορεία όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Τόσο οι πανέμορφες παραλίες όσο και οι πανοραμικές διαδρομές της Αγίας Νάπας είναι σε θέση να φιλοξενήσουν αγώνες διεθνών προδιαγραφών οι οποίοι και θα προσελκύσουν αθλητές απ’όλη την Ευρώπη και όχι μόνο» σχολίασε σε δήλωσή του ο δήμαρχος της Αγίας Νάπας, Ιωάννης Καρούσος.

 «Ο φετινός αγώνας είναι ακόμα πιο ιδιαίτερος μια και προσφέρει χρηματικά έπαθλα στους τρεις πρώτους νικητές στην κατηγορία ανδρών και γυναικών αντίστοιχα. Με τον τρόπο αυτό το Πάσχα ξεκινάει με δώρα για τους πιο γρήγορους αθλητές» σχολίασε τελειώνοντας. 
Η συμμετοχή ομάδων είναι μια πρόσφατη εισαγωγή στους αγώνες Τριάθλου και έχει αποδειχθεί ένας πολύ δημοφιλής τρόπος ανάμειξης αθλητών από διαφορετικούς κλάδους οι οποίοι θέλουν να αποκτήσουν την μοναδική εμπειρία που προσφέρουν οι αγώνες Τριάθλου. Η οργάνωση μικτών αθλητών σε ομάδες των δύο ή των τριών συνιστά έναν εύκολο τρόπο για αθλητές οι οποίοι συμμετέχουν σε αγώνες Τριάθλου για πρώτη φορά.
Ο αγώνας, ο οποίος διοργανώνεται από τον Τριαθλητικό όμιλο Νηρέα υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Τριάθλου, είναι ανοιχτός για συμμετοχή όλων των αθλητών- μελών και μη, ενώ συμπεριλαμβάνει όλες τις κατηγορίες αγωνισμάτων και όλες τις ηλικίες. Επιπρόσθετο κίνητρο για τον αγώνα αποτελούν χρηματικά έπαθλα της τάξεως των 1200 Ευρώ τα οποία θα μοιραστούν μεταξύ των τριών πρώτων νικητών του αγώνα Τριάθλου.  
Το Nissi Beach Resort φιλοξενεί για δεύτερη χρονιά την διοργάνωση του αγώνα στην Αγία Νάπα προσφέροντας μια εξαιρετική εμπειρία τόσο για τους διαγωνιζόμενους όσο και για τους θεατές. Τα πακέτα προσφορών διαμονής στο πεντάστερο ξενοδοχείο ξεκινούν από 90 Ευρώ την βραδιά για δίκλινο δωμάτιο με πρωινό.  
Όσοι ενδιαφερόμενοι θα ήθελαν να δηλώσουν συμμετοχή στον αγώνα μπορούν να επισκεφτούν το παρακάτω σύνδεσμο http://tinyurl.com/oq29988 Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.nireas.org και στα τηλέφωνα των διοργανωτών Παναγιώτης Νταής: 99 444 447 και Πάμπος Σπανούδης: 99 329 518.
Συνεργάτες του Τριαθλητικού Όμιλου Νηρέα για τον αγώνα Ayia Napa Triathlon και Sprint Triathlon είναι ο Κ.Ο.Α., η Volkwagen, το Nissi Beach Resort, ο Δήμος Αγίας Νάπας και ο  ANT1.
Τον αγώνα Ayia Napa Triathlon και Sprint Triathlon χορηγούν οι εταιρείες TYR, COMPRESSPORT, POLYSBIKES, DR.RATH,  POLAROID, GARMIN και ο οργανισμός εθελοντών E.T.E.A.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Τριαθλητικό Όμιλο Νηρέα: Νικολέττα Ιωάννου: 97 719534 και Claire Philpott: 99 539 430.
Χρήσιμοι σύνδεσμοι: 
www.nireas.org 
http://events.r20.constantcontact.com/register/event?oeidk=a07ead5w1sjf5defab2&llr=cktry8dab 
https://www.youtube.com/watch?v=D94BUUWvnWQ