Μini Volley Ακαδημιών

Διεξαγωγή του 2ου Ετήσιου Τουρνουά Μini Volley Ακαδημιών Φοίνικα Πύλας «Γαβριήλ Σωτηρίου»

Οι Ακαδημίες Πετόσφαιρας Φοίνικα Πύλας  διοργάνωσαν το Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015 στο Κλειστό Γήπεδο Πύλας , το 2ο ετήσιο τουρνουά Mini Volley 3X3  «ΓΑΒΡΙΗΛ ΣΩΤΗΡΙΟΥ» για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης. 
Στο τουρνουά ,που είχε μεγάλη επιτυχία, συμμετείχαν 100 περίπου παιδιά από τις  Ακαδημίες των σωματείων του Εθνικού Λατσιών ,της Ολυμπιάδας Φρενάρους, του ΘΟΙ Αυγόρου και της Αναγέννησης Δερύνειας. 
Το τουρνουά  Mini Volley 3X3  «ΓΑΒΡΙΗΛ ΣΩΤΗΡΙΟΥ»  που αποτελεί θεσμό  για το σωματείο του Φοίνικα Πύλας ευελπιστεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη και προώθηση του αθλήματος της πετο-σφαίρισης στις ηλικίες παιδιών 6-12 ετών . Στόχο της εκδήλωσης αποτέλεσε πρώτιστα η γνωριμία των αθλητών/τριών μεταξύ τους ,η καλλιέργεια πνεύματος ομαδικότητας και συνεργασίας και η κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών. Επιδίωξή μας ήταν, μέσα από τη δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος ,να δοθεί η δυνατότητα στα παιδιά να εξασκήσουν τις δεξιότητες τους και να έρθουν σε επαφή  με το fair play ως τη θεμελιώδη αρχή που πρέπει να διέπει όχι μόνο το παιχνίδι τους αλλά το σύνολο της προσωπικής τους ζωής.
Η παρουσία πλήθους γονιών, τοπικών παραγόντων, προπονητών συλλόγων και κλιμακίων εθνι-κών ομάδων καθώς και των αξιωματούχων της ανώτατης αρχής του αθλήματος στην εκδήλωση απέδειξε  το έμπρακτο ενδιαφέρον για το Mini Volley και δημιούργησε την ελπίδα  ότι μέσα από την ανακάλυψη της ομορφιάς του αθλήματος  θα συνδράμουν στην  επιτυχία της προσπάθειάς για τη διάδοση και ανάπτυξή του.