Ποδηλατική εκδήλωση μεγάλων αποστάσεων

Την Κυριακή 19 Απριλίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ποδηλατική εκδήλωση μεγάλων αποστάσεων CYCLO 200k CHALLENGE.  Διοργανωτής ήταν το ποδηλατικό κατάστημα CYCLO SHOP και η εκδήλωση έγινε κάτω από την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Η εκδήλωση ήταν μη αγωνιστικού χαρακτήρα και στόχος των 55 αθλητών που συμμετείχαν ήταν να καλύψουν την απόσταση των 200 χιλιομέτρων σε λιγότερο από 12 ώρες.
 
Η εκκίνηση δόθηκε στις 7.30πμ από το ποδηλατικό κατάστημα CYCLO SHOP στη Λευκωσία και στην συνέχεια οι ποδηλάτες κατευθύνθηκαν προς τα χωριά Λεύκαρα και Βαβατσινιά. Από το ψηλότερο σημείο της διαδρομής κατηφόρισαν περνώντας από τα χωριά Επταγώνεια και Κελλάκι μέχρι την Αμαθούντα (Λεμεσού). Ακολούθως οι αθλητές συνέχισαν προς τη Λάρνακα, μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή πλάι στη θάλασσα, περνώντας μέσα από το Ζύγι και το Κίτι.  Ακολούθησε η Αραδίππου, μετά το ακριτικό χωριό της Αθηαίνου και τέλος, μετά από ένα μαραθώνιο 8ωρών και 25 λεπτών ο πρώτος αθλητής τερμάτισε με επιτυχία στη Λευκωσία στο κατάστημα CYCLO SHOP (αφετηρία), όπου τον περίμενε το μετάλλιο του, μια μπλούζα συμμετοχής αλλά και ένα παγωμένο ποτήρι μπύρας.
 
Τη διαδρομή ολοκλήρωσαν επιτυχώς  45 συμμετέχοντες, με τον τελευταίο να τερματίζει στις 17.22μμ μετά από 9 ώρες και 52 λεπτά διαδρομής.