Σκητέρς επί ... σκοπώ!

•    Οι αθλητές και αθλητριες του σκητ ρίχνονται σήμερα στη «μάχη» των ... καρτών και της διάκρισης

•    Ο τελικός του σκητ γυναικών, ζωντανός από την τηλεόραση του ΡΙΚ στις 17.30 


Διακόσιοι δύο αθλητές και αθλήτριες του σκητ (130 άνδρες και 72 γυναίκες) ρίχνονται σήμερα στη «μάχη» του τρίτου αγώνα του Παγκσομίου Κυπέλλου Σκοποβολής, στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο Λάρνακας, με στόχο τις 4 ολυμπιακές κάρτες (Quota Places) για το Ρίο, αλλά και της διάκρισης, που είναι τα μετάλλια της κορυφαίας αυτής διοργάνωσης. Σήμερα οι άνδρες αθλητές θα ρίξουν τους πρώτους 50 δίσκους (2 πούλες των 25), ενώ οι γυναίκες θα ολοκληρώσουν τον αγώνα των 75 δίσκων και γύρω στις 5.30 μ.μ. θα διεξαχθεί ο τελικός του σκητ γυναικών, ο οποίος θα μεταδοθεί ζωντανά από την τηλεόραση του ΡΙΚ. 

Η Κύπρος συμμετέχει στους αγώνες με τους Γιώργο Αχιλλέως, Ανδρέα Χάσικο και Αντώνη Ανδρέου στο σκητ ανδρών και τις Παναγιώτα Ανδρέου, Άντρη Ελευθερίου και Κωνσταντία Νικολάου στο σκητ γυναικών. Ο διεθνής σκοπευτής μας Τάσος Χαπέσιης συμμετέχει στους αγώνες για εξασφάλιση του ελάχιστου ολυμπιακού ορίου (MQS). Δεν δικαιούται δηλαδή να διεκδηκήσει μετάλλιο και «κάρτα». Ολυμπιακή κάρτα δεν μπορεί να διεκδηκήσει ούτε ο Ανδρέας Χάσικος, ο οποίος την έχει ήδη κερδίσει στο δεύτερο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Αλ Αιν τον περασμένο μήνα.

Μεχρι στιγμής στο σκητ ανδρών έχουν εξασφαλίσει ολυμπιακή κάρτα 8 αθλητές. Πέρα από το δικό μας σκοπευτή την έχουν εξασφαλίσει οι Ιταλοί Ρικάρντο Φιλιππέλι και Βαλέριο Λουγκίνι, ο Ρώσος Αλεξάντερ Ζέμλιν, ο Γάλλος Αντονί Τεράς, ο Αιγύπτιος Άζμι Μεχέλπα, ο Αμερικανός Βίνσεντ Χάνκοκ και ο Δανός Γέσπερ Χάνσεν. Στο σκητ γυναικών έχουν εξασφαλισμένη «βίζα» για το Ρίοι 7 αθλήτριες. Οι Αμερικανίδες Μπράντι Ντρόστ και Κίμπερλι Ροντ, οι Ιταλίδες Ντιάνα Μπακόσι και Χιάρα Καϊνέρο, η Ντάνκα Μπαρτέκοβα από τη Σλοβακία, η Έλενα Άλλεν από τη Μεγάλη Βρετανία και η Κινέζα Μεγκ Βέι.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η Ιταλία έχει συμπληρωμένες τις κάρτες που δικαιούται τόσο στο σκητ ανδρών, όσο και στο σκητ γυναικών, όπως και οι ΗΠΑ στο σκητ γυναικών.