Συνεργασία με την Coerver® Coaching International

ΝΙΚΚΙ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ και η συνεργασία με την Coerver® Coaching International.

Στη Νιούκαστλ βρέθηκε πριν λίγες μέρες ο Νίκκι Παπαβασιλείου, στην ομάδα όπου έγραψε τις καλύτερες σελίδες της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Ο Νίκκι ήταν προσκεκλημένος του τεχνικού διευθυντής της Νιούκαστλ, Τζο Τζόις, όπου και εντάχθηκε επίσημα στο τμήμα σκάουτινγκ του αγγλικού συλλόγου. Με τη νέα συνεργασία ο Νίκκι θα προτείνει παίχτες στην παλιά του ομάδα από 16 ετών και άνω.
Στην παραμονή του στην Αγγλία, ο Νίκκι δίδαξε μαζί με τον Αλφ Καλούστιαν στα πλαίσια της συνεργασίας τους με την Coerver® Coaching τους προπονητές της Φούλαμ.

«Η συνεργασία μου με την Coerver® και τον Αλφ Καλούστιαν ξεκίνησε πριν 3 χρόνια στην Αθήνα. H Coerver® Coaching είναι το Νο1 πρόγραμμα εκμάθησης ποδοσφαίρου στον κόσμο, εμπνευσμένο από τις διδασκαλίες του Wiel Coerver το οποίο ιδρύθηκε το 1984 από τους Άλφ Καλούστιαν και τον θρύλο της Τσέλσυ, Τσάρλυ Κουκ. Παρακολουθώ τις διδασκαλίες του Wiel Coerver εδώ και πολλά χρόνια και μοιράζομαι το όραμά του για το πώς μπορείς να δημιουργήσεις εξαιρετικούς παίχτες. Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό για κάθε προπονητή να ξεκινήσει την προπονητική του καριέρα δουλεύοντας με παίκτες μικρής ηλικίας. Πάντα δίνω προσοχή στη λεπτομέρεια και αυτό μπορείς να το μάθεις μέσα από τα ίδια τα παιδιά. Για μένα όλα ξεκινούν απο την παιδική ηλικία αν θέλεις να βάλεις τις σωστές βάσεις. Χρειάζεται όραμα και φιλοσοφία με μεγάλη σαφήνεια για να μεταφέρθει στους παίκτες!
Ο Αλφ μου ζήτησε να εργαστώ μαζί του εκπαιδεύοντας προπονητές σε όλο τον κόσμο, σε μεγάλες ομάδες όπως η Arsenal, Newcastle, Φούλαμ, Bayern Μονάχου, PSG και πολλές άλλες. Έτσι λοιπον ήρθε η αρχή της συνεργασίας μου με την Coerver® Coaching. Με τη Coerver® μπορούμε να αναπτύξουμε παίκτες με μεγάλη τεχνική δεξιότητα και κατανόηση του παιχνιδιού. Η επιτυχιά μιας ομάδας βασίζεται στην άρτια ατομική τεχνική και δεξιότητα. Οι δεξιότητες μπορούν να διδαχθούν, το ball mastery (μαεστρία της μπάλας) και η επανάληψη της τεχνικής σε μικρή ηλικία είναι σημαντικές για τη μακροπρόθεση ανάπτυξη του παίκτη. Σιγά-σιγά βήμα-βήμα με υπομονή και αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε, χτίζουμε τη δημιουργικότητα, την εμπιστοσύνη στο παιχνίδι και την ικανότητα. Εξατομικεύουμε την προπόνηση, διδάσκουμε τους παίκτες πώς να μαθαίνουν, πως να συνεργαζόνται και δίνουμε τη δυνατότητα σε παιδιά να βγάλουνε τον καλύτερο εαυτό τους. Βελτιώνουμε το παιχνίδι τους και το σημαντικότερο είναι ότι διασκεδάζουν μαθαίνοντας, και με αυτο τον τρόπο αγαπάνε το ποδόσφαιρο.

Οι ακαδημίες Nikki Coerver® σε Λεμεσό και Πάφο, εργάζονται πάντα κάτω από τα πρότυπα της μεθοδολογίας Coerver® Coaching, που στόχο έχει την ανάδειξη ποδοσφαιριστών με σωστή ποδοσφαιρική παιδεία, δημιουργικούς και με αυτοπεποίθηση. Με την νέα χρονιά στις ακαδημίες θα τρέξει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που περιλαμβάνει το Coerver® Coaching για ηλικίες 6-12 ετών και το Coerver® Performance Academy που έχει στόχο τη μεγιστοποίηση της ανάπτυξης του κάθε παίκτη. Επίσης, με τη νέα χρονιά θα προσφέρεται και το Coerver® Coaching First Skills που απευθύνεται σε αρχάριους παίκτες ηλικίας 3-6 ετών. Αυτές τις μέρες, ο Νίκκι έχει την ευθύνη των προπονήσεων στα Coerver® Summer Camp που διεξάγονται ν στη Λεμεσό από τις 29 Ιουνίου μέχρι και τις 7 Ιουλίου και στην Πάφο από τις 10 μέχρι 15 Ιουλίου.