Διπλή διεθνής διάκριση για την F.C. UNITED

Η συμμετοχή της F.C. UNITED στο  διεθνές τουρνουά ποδοσφαίρου  AUSTRIΑ UPPER CUP 2015, οδήγησε την ακαδημία στην κατάκτηση 2 ακόμα τίτλων για τη φετινή σεζόν.  Δύο σημαντικά τρόπαια και πολύτιμες  εμπειρίες μετέφεραν στις αποσκευές τους οι ποδοσφαιριστές με ημερομηνίες γέννησης 2004 (U11) και  2003 (U12).

Επέστρεψε  πριν από λίγες μέρες από το WELS της Αυστρίας   η  αποστολή της  ιδιωτικής ακαδημίας ποδοσφαίρου F.C.UNITED όπου άδραξε την ευκαιρία να μετρήσει τις δυνάμεις της απέναντι σε σημαντικές ομάδες του διεθνή χώρου. Το AUSTRIΑ UPPER CUP 2015 διοργανώνεται  για 30 συνεχή έτη και προσελκύει αξιόλογες ακαδημίες από όλο τον κόσμο.

Στο φετινό τουρνουά συμμετείχαν ομάδες όχι μόνο από την Ευρώπη (Αυστρία, Ουγγαρία, Κροατία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Ιταλία, Πολωνία κ.λ.π) αλλά και από χώρες όπως την Αίγυπτο, Ινδίες, Λιθουανία.

Η ακαδημία της F.C. UNITED εκπροσωπήθηκε με δύο ηλικιακές ομάδες 2003 & 2004.  Στην αποστολή συμμετείχαν 27 παιδιά,  13 συνοδοί – γονείς  και 2 προπονητές.

Τα παιδιά εκπροσώπησαν επάξια τόσο την ακαδημίας τους όσο και την Κύπρο γενικότερα αφού και οι δύο ομάδες εφθασαν στους τελικούς της κάθε ηλικίας. Συγκίνηση προκάλεσε σε όλη την αποστολή η ανάκρουση  του εθνικού  ύμνου της χώρας μας 2 φορές πριν από τους τελικούς.

Η ομάδα του 2003 πραγματοποιήσε μια συγκλονιστική προσπάθεια στον τελικό αλλά έχασε 3-0  από την ομάδα της SHALKE 04 ενώ η ομάδα του 2004 έχασε στον τελικό 2-1 από την Αυστριακή  Union Gampern παρά την πολύ καλή προσπάθεια των παιδιών.

Κατά την διάρκεια της παραμονής τους στην Αυστρία το γκρουπ πραγματοποίησε και 2 όμορφες εκδρομές.

Στην πρώτη επισκέφθηκαν την πανέμορφη λίμνη Mondsee και το γραφικό Σάλζπουρκ ενώ στην  δεύτερη εκδρομή επισκέφθηκαν το Μόναχο και το γήπεδο της Bayern Munich όπου έτυχαν και μιας μικρής ξενάγησης του πράγματι εντυπωσιακού γηπέδου και  μουσείου του μεγάλου αυτού συλλόγου. 

Η όλη παρουσία στο τουρνουά αυτό κρίνεται απόλυτα επιτηχημένη αφού τα παιδιά ωφελήθηκαν όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και κοινωνικά αφού ήρθαν σε επαφή με άλλες κουλτούρες και συνήθειες καθώς επίσης γνώρισαν καινούργιους τόπους και ανθρώπους.

Η ακαδημία της F.C.UNITED δραστηριοποιείται στην Λακατάμεια και έχει στην διάθεση της 2 γήπεδα μεγάλα με φυσικό και τεχνητό χλωοτάπητα. Οι εγγραφές για την νέα χρονιά άρχισαν και  στην φετινή χρονιά θα γίνονται δεκτά παιδιά γεννημένα από το 2011 – 2003.

Η ηλικιακή ομάδα 2003 στην φετινή χρονιά θα αγωνίζεται στην ΚΟΠ σαν U-13 με την ομάδα της ΠΑΕΕΚ και κατά  την διάρκεια του Αυγούστου θα γίνονται δοκιμαστικά για όσα παιδιά επιθυμούν να ενταχθούν στην ομάδα.

Τηλ επικοινωνίας 99430370, 99299303