Mεταγραφή στον Ατρόμητο

Με τη φανέλα του ΑΤΟΜΗΤΟΥ ΑΘΗΝΩΝ θα αγωνίζεται από την επόμενη αγωνιστική περίοδο ο νεαρός ποδοσφαιριστής της CHAMPIONS THE SOCCER ACADEMY Αρσένιος Δημητρίου.

Ο 14χρονος άσσος θα αγωνίζεται στην επίσημη ομάδα Κ15 και τις επόμενες μέρες αναμένεται να γίνει η επίσημη παρουσίαση του από τον ΑΤΡΟΜΗΤΟ στην Αθήανα όπου θα «πέσουν» και οι υπογραφές στην Αθήνα. Ο Αρσένιος Δημητρίου είναι ένα από τα αγνά ταλέντα του Κυπριακού ποδοσφαίρου, ο οποίος δεν άργησε να τραβήξει τα βλέμματα πολλών ομάδων. Αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο εφόσον προερχόμενος από ποδοσφαιρική οικογένεια ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε ηλικία μόλις 4 ετών! Είναι γεννημένος στις 13 Ιουλίου του 2001, φοράει το νούμερο 10 και αγαπημένοι του ποδοσφαιριστές είναι οι James Rodriquez, o Wayne Rooney και ο Cristiano Ronaldo. Όσο αφορά το σχολείο ο Αρσένιος Δημητρίου ανήκει στους άριστους μαθητές κάτι που ενισχύει ακόμη περισσότερο το ποδοσφαιρικό του προφίλ.
Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από την CHAMPIONS THE SOCCER ACADEMY μέσω της οποίας η Αγγλική Φούλαμ τον έβαλε στο μικροσκόπιο της, με αποτέλεσμα από το 2010 να προπονείται περιοδικά και να συμμετέχει σε επίσημα τουρνουά με τη φανέλα της Φούλαμ! Η πλήρης επιβράβευση του ήρθε και με την κλήση τους στην Εθνική Κύπρου Κ14 ενώ η πιο μεγάλη στιγμή για τον ίδιο πλησιάζει. Κοντά στον ταλαντούχο μεσοεπιθετικό βρέθηκαν ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ και το ΑΠΟΕΛ θέλοντας να τον εντάξουν στο δυναμικό τους ο οποίος τελικά επέλεξε τον ΑΤΡΟΜΗΤΟ για τη συνέχεια της καριέρας του και την επίτευξη του ποδοσφαιρικού του ονείρου.
Η επιλογή του Αρσένιου Δημητρίου δεν ήταν καθόλου τυχαία. Η συνεργασία της Ακαδημίας των Πρωταθλητών με τον ΑΤΡΟΜΗΤΟ ΑΘΗΝΩΝ έδωσε την ευκαιρία στο νεαρό Κύπριο ποδοσφαιριστή να δείξει το ταλέντο του. Ο Αρσένιος πέρασε με επιτυχία όλα τα δοκιμαστικά ενώ για πρώτη φορά κλήθηκε να λάβει μέρος σε επίσημο τουρνουά στην Κατερίνη με τη φανέλα του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ Κ12 μετά από πρόσκληση του Υπεύθυνου Τμήματος Scouting της Αθηναϊκής ομάδας κ. Αποστόλου, όπου και κατέκτησαν και την πρώτη θέση. Έκτοτε ο μικρός έγινε μέλος της οικογένειας του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ αφού κέρδισε τους υπεύθυνους του ιστορικού σωματείου με το ταλέντο του αλλά και με το χαρακτήρα του.
Το cyprusacademies.com βρέθηκε κοντά στον ταλαντούχο ποδοσφαιριστή και σας μεταφέρει αποκλειστική συνέντευξη του. Μέσα από τη συνομιλία μας γνωρίσαμε ένα ώριμο, προσγειωμένο και ισορροπημένο χαρακτήρα αποφασισμένο να δεχτεί αυτή τη μεγάλη αλλαγή, αφού εκτός από ομάδα ο νεαρός Αρσένιος Δημητρίου αλλάζει και πόλη και σχολείο.

Για όλες αυτές τις αλλαγές αλλά και για τους στόχους του γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στη συνέντευξη που ακολουθεί:
Αρσένιε, κατ’ αρχήν συγχαρητήρια για την επιτυχία σου που κάνει περήφανηh όλη την Κύπρο, γιατί πιστεύουμε ότι η Κύπρος διαθέτει ταλέντα και αξίζουν ευκαιρίες. Τι σημαίνει για σένα το ποδόσφαιρο;
Το ποδόσφαιρο αποτελεί για μένα πλέον τρόπο ζωής γιατί είναι η μοναδική μου ασχολία τα τελευταία χρόνια. Είναι ένα άθλημα το οποίο βοηθά το σώμα στην διατήρηση μιας υγιούς σωματικής και φυσικής κατάστασης αλλά παράλληλα εξασκεί και το μυαλό.
Τι γνωρίζεις για την καινούργια σου ομάδα;
Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ είναι μια πολύ καλή και οργανωμένη ομάδα. Γνωρίζω ότι ο Πρόεδρος της κ. Σπανός έχει επενδύσει πολλά στη λειτουργία των ακαδημιών με στόχο την προώθηση παιδιών από τις Ακαδημίες στην πρώτη ομάδα. Επίσης γνωρίζω για το τμήμα του scouting και τον κ. Αποστόλου ο οποίος είναι διαρκώς στην αναζήτηση ταλέντων.
Αρσένιε, περίγραψε μας λίγο την εμπειρία σου από τη συμμετοχή σου στις ομάδες του Ατρόμητου.
Το κλίμα στην Ακαδημία είναι εξαιρετικό. Αμέσως οι υπόλοιποι συμπαίκτες μου με αγκάλιασαν και μάλιστα με πολλούς από αυτούς αναπτύξαμε φιλίες με αποτέλεσμα να προσαρμοστώ αμέσως. Όσο αφορά τις εγκαταστάσεις έχω να πω τα καλύτερα. Το Προπονητικό Κέντρο Μαζαρακη διαθέτει οργανωμένες και σύγχρονες εγκαταστάσεις με ξενώνες διαμονής για τα παιδιά της ακαδημίας, χώρους ψυχαγωγίας, γυμναστήριο, Jacuzzi, sauna τα οποία χρησιμοποιεί και η πρώτη ομάδα ενώ εκεί στεγάζονται και τα γραφεία της ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ.
Αρσένιε πως αντιμετωπίζεις αυτή την αλλαγή στη ζωή σου; Σε σχετικά μικρή ηλικία αλλάζεις πόλη, σχολείο, αποχωρίζεσαι τους συμπαίκτες και την οικογένεια σου καθώς και όλους τους φίλους σου προκειμένου να ακολουθήσεις το ποδοσφαιρικό σου όνειρο.
Η αλλαγή δε με φοβίζει. Βαθειά μέσα μου είμαι ξεκάθαρος και ξέρω τι θέλω. Μου δόθηκε μια μοναδική ευκαιρία και πρέπει να την εκμεταλλευτώ. Σίγουρα δε θα ξεχάσω τους φίλους μου και σίγουρα εκεί που θα πάω ανυπομονώ γνωρίσω νέα άτομα και να ζήσω καινούργιες εμπειρίες, κυρίως ποδοσφαιρικές!
Ποιοι είναι οι μελλοντικοί σου στόχοι;
Σίγουρα πρώτος μου στόχος είναι να συνεχίσω να προπονούμε σκληρά, με σοβαρότητα και συνέπεια ώστε να καταφέρω να κερδίσω θέση στις επίσημες αγωνιστικές ομάδες του Ατρόμητου αλλά και στην Εθνική Κύπρου. Θέλω να δικαιώσω τους ανθρώπους που με επέλεξαν για την επιλογή τους. Εύχομαι μακροχρόνια να καταφέρω να φορέσω και τη φανέλα της πρώτης ομάδας μέσω της οποίας μπορείς να ζήσεις και την Ευρωπαϊκή εμπειρία μέσω του Europa και του Champions League.
Αρσένιε θα ήθελες να ευχαριστήσεις κάποιους ανθρώπους για την ποδοσφαιρική ανέλιξη σου;
Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους αγαπημένους φίλους και συμπαίκτες μου με τους οποίους ζήσαμε μοναδικές και ανεπανάληπτες στιγμές με τη CHAMPIONS THE SOCCER ACADEMY. Ευχαριστώ όλους τους προπονητές της ακαδημίας για την ποδοσφαιρική εκπαίδευση που μου παρείχαν όλα αυτά τα χρόνια. Ιδιαίτερες ευχαριστίες θέλω να εκφράσω και προς τους κ. Απόστολο και Χρίστο Αποστόλου του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ οι οποίοι πίστεψαν σε μένα και τέλος θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς μου αλλά και όλο το οικογενειακό περιβάλλον το οποίο με στήριξε και με καθοδήγησε δίνοντας μου τις σωστές βάσεις για την πρόοδο και την ανάπτυξη μου. Τέλος ευχαριστώ το ΑΠΟΕΛ και τον ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ που ενδιαφέρθηκαν για μένα.
Τέλος θα ζητούσαμε μια συμβουλή να δώσεις σε όσα παιδιά ασχολούνται με το ποδόσφαιρο;
Ένα και μόνο πράγμα. Δουλειά και μόνο δουλειά. Για να πετύχεις χρειάζεται συνεχή παρουσία στις προπονήσεις, σοβαρότητα, πειθαρχία και ισορροπημένη ζωή και βέβαια δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παραβλέπεται η σχολική πρόοδος. Ένας καλός ποδοσφαιριστής πρέπει να είναι και καλός μαθητής.

Κάπως έτσι έκλεισε η συνέντευξη με τον Αρσένιο Δημητρίου ο οποίος είναι ο πρώτος Κύπριος ποδοσφαιριστής που θα αγωνιστεί με τη φανέλα του Ατρόμητου. Ο Αρσένιος σύντομα μετακομίζει στην Αθήνα κυνηγώντας το ποδοσφαιρικό του όνειρο και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο νέο του ξεκίνημα. Ο Αρσένιος θα διαμένει στους ειδικά διαμορφωμένους ξενώνες της ακαδημίας στο Αθλητικό Κέντρο Μαζαράκη και θα φοιτά στο ΙΔ΄ Γυμνάσιο Περιστερίου. Όλα τα έξοδα διαμονής και διατροφής, οι μεταφορές και όλα τα έξοδα είναι επιχορηγούμενα από την ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ κάτι που φανερώνει την πολύ καλή και σοβαρή δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΑΘΗΝΩΝ η οποία επενδύει στα ταλέντα της!