Μετά την Αγία Νάπα, Ναύπλιο

Μετά τη συμμετοχή τριών ομάδων της στο Ayia Napa Soccer Festival την περασμένη εβδομάδα, η Arsenal Soccer School Cyprus ετοιμάζεται να δώσει το παρών της και στο 11ο διεθνές τουρνουά Atreus Premier Cup στην Αργολίδα της Πελοποννήσου που θα διεξαχθεί μεταξύ 4 και 6 Μαΐου 2016.

Η επίσημη ακαδημία των «κανονιέρηδων» στην Κύπρο έκανε φέτος την επανεμφάνιση της στο Ayia Napa Soccer Festival μετά από τρία χρόνια, με τρεις ομάδες να συμμετέχουν σε δύο ηλικιακές κατηγορίες (2002, 2003) υπό το έμβλημα του Κεραυνού Στροβόλου. Κεραυνός και Arsenal διατηρούν στενή και πολυεπίπεδη συνεργασία, μέσω της οποίας η Στροβολιώτικη ομάδα λαμβάνει μέρος στο πρωτάθλημα U13 (και από του χρόνου στην U15) της ΚΟΠ, στελεχωμένη αποκλειστικά με ποδοσφαιριστές προερχόμενους από την κυπριακή ακαδημία της Λονδρέζικης ομάδας.

Αγία Νάπα

Την καλύτερη πορεία από τις τρεις ομάδες της Arsenal στην Αγία Νάπα είχαν τα παιδιά του 2002 που έφτασαν μέχρι τον ημιτελικό, όπου έχασαν στα πέναλτι από την Ομόνοια. Προηγουμένως κέρδισαν στα προημιτελικά την Ακαδημία Ευθυμιάδη, ενώ στη φάση των ομίλων πήραν δύο νίκες και δέχτηκαν μία ήττα. Οι ποδοσφαιριστές του 2002 είχαν κερδίσει τον τίτλο στην Αγία Νάπα πριν τρία χρόνια.

Στην ηλικιακή κατηγορία 2003 αγωνίστηκαν δύο ομάδες της Arsenal/Κεραυνού. Ο Κεραυνός Α πήρε τη 2η θέση στον όμιλο με δύο νίκες και μία ήττα, πριν ηττηθεί στους «16» από τη μετέπειτα νικήτρια Ομόνοια, ενώ ο Κεραυνός Β αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων με μία νίκη σε τρία ματς. Τα παιδιά του 2003 πήραν σημαντικές εμπειρίες, αφού από του χρόνου θα παίζουν ως Κεραυνός στο πρωτάθλημα U13 της ΚΟΠ (με αυτούς του 2002 να ανεβαίνουν του χρόνου στο πρωτάθλημα U15).

Ναύπλιο

Μετά την εμπειρία της Αγίας Νάπας, η Arsenal Κύπρου πλέον ετοιμάζεται για το Τουρνουά Atreus Premier Cup στην Ελλάδα. Την Τρίτη 3 Μαΐου θα αναχωρήσουν από τη Λάρνακα, με προορισμό την Αθήνα και ακολούθως το Ναύπλιο, 37 ποδοσφαιριστές, τέσσερις προπονητές (Άρα Πετροσιάν, Κρις Παπαδόπουλος, Νίκολας Κόστα, Χάρης Δρυμιώτης) και ο υπεύθυνος της αποστολής Σταύρος Γεωργιάδης. Οι νεαροί θα στελεχώσουν τρεις ομάδες, μια μικτή του 2003/2004 και δύο μικτές του 2005/2006. Στο φετινό Atreus Premier Cup θα λάβουν μέρος και ξένες ομάδες όπως οι Southampton και Karlsruhe.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την παρουσία μας στην Αγία Νάπα, ενώ περιμένουμε να αποκτήσουν τα παιδιά και πολλά οφέλη και από το Ναύπλιο. Το τουρνουά στην Ελλάδα εμπίπτει στην νοοτροπία μας ως ακαδημία, που είναι να αντιμετωπίζουμε ομάδες από άλλες ποδοσφαιρικές σχολές, χωρίς την ένταση του πρωταθλήματος», λέει επικεφαλής της Arsenal Κύπρου, Χαράλαμπος Σπύρου.