Στο PASCAL Λάρνακας η Εθνική Νέων (U21) της Αγγλίας

Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου Νέων (U21) της Αγγλίας βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στις εγκαταστάσεις του PASCAL English School στη Λάρνακα, στα πλαίσια επίσκεψής στην Κύπρο για προετοιμασία αλλά και φιλικό με το αντίστοιχο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα (η ομάδα της Κύπρου κέρδισε 2-1).

Την επόμενη του παιχνιδιού οι Άγγλοι διεθνείς βρέθηκαν στο PASCAL μαζί με το τεχνικό επιτελείο και τον προπονητή των νεαρών «λιονταριών» Paul Fairclough να μιλάει στους μαθητές του Σχολείου που συγκεντρώθηκαν στο αμφιθέατρο. Η ομιλία περιστράφηκε κυρίως γύρω από τη σημασία της ομαδικότητας και του αλτρουισμού, στο ποδόσφαιρο και όχι μόνο. 

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για την τιμή που μας έκανε να επισκεφθεί το σχολείο μας» σημειώνει ο Διευθυντής της PASCAL Education Ltd κ. Γιώργος Ανδρέου και προσθέτει: «η επιλογή του σχολείου μας από ένα μεγαθήριο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου αποτελεί άλλη μια πιστοποίηση του επιπέδου της εκπαίδευσης που παρέχουμε αλλά και της ποιότητας των εγκαταστάσεών μας».

Οι μαθητές του PASCAL English School είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους (λίγο μεγαλύτερούς τους) ποδοσφαιριστές της Εθνικής Αγγλίας για θέματα εκγύμνασης, αυτοπειθαρχίας και ομαδικότητας αλλά και να φωτογραφηθούν μαζί τους. 

«Ο ενθουσιασμός ήταν διάχυτος. Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία ζωής για τους μαθητές και δίχως αμφιβολία θα τους συνοδεύει στο υπόλοιπο της σταδιοδρομίας τους» εξηγεί η Διευθύντρια του Σχολείου κα Δέσποινα Λιόλιου. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν ερωτήσεις στους Άγγλους διεθνείς και τους προπονητές τους, αφού προηγήθηκε μια σύντομη παρουσίαση της Εθνικής Αγγλίας. 

Η εμπειρία ήταν ξεχωριστή για τους μαθητές του Αθλητικού Τμήματος του PASCAL English School τόσο στη Λάρνακα όσο και στη Λευκωσία. Μετά τη διάλεξη οι παίκτες της Εθνικής Αγγλίας συμμετείχαν σε προπονητικού χαρακτήρα παιχνίδια με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές – μαθητές, στις προηγμένες εγκαταστάσεις του PASCAL στη Λάρνακα, υπό τις οδηγίες των Άγγλων προπονητών

«Ήταν κάτι αξέχαστο για όλους όσους το έζησαν. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση ο επαγγελματισμός αλλά και η μετριοφροσύνη των Άγγλων» δηλώνει ο Αντώνης Κουδελλής, ένας από τους προπονητές/ γυμναστές που δούλεψαν αθόρυβα αλλά παραγωγικά ώστε να έρθει εις πέρας με επιτυχία η αποστολή. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η επίσκεψη στο PASCAL English School Λάρνακας καλύφθηκε από την επίσημη ιστοσελίδα της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας www.thefa.co.uk.