Η γιορτή του ΑΓΟ στη Λάρνακα (φώτος)

Μέρα γιορτής, μέρα αθλητική για τη Λάρνακα, ήταν η Τετάρτη 29 Απριλίου 2017. Το πρόγραμμα «Αθλητισμός Για Όλους» είχε την τιμητική του με την ετήσια εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Αθλητικό Κέντρο «Κίτιον» στην παρουσία Πολιτειακών και Αθλητικών Αρχών και εκατοντάδες κόσμου.

Τα πλούσια προγράμματα εκτελέστηκαν εξαιρετικά από τα μέλη του ΑΓΟ, με την καθοδήγηση των γυμναστών τους  και γέμισαν με χαρά και περηφάνια τον κόσμο που τα παρακολούθησε και χειροκρότησε θερμά των 500 μέλη του ΑΓΟ που συμμετείχαν στα προγράμματα.

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΚΟΑ κ. Κλεάνθης Γεωργιάδης τόνισε τη μεγάλη απήχηση και επιτυχία που έχει το πρόγραμμα του ΑΓΟ, ανάμεσα στον κόσμο για 32 χρόνια και μεταξύ άλλων τόνισε και τα εξής: «Το πρόγραμμα «Αθλητισμός Για Όλους», είναι από τα πιο σημαντικά και πετυχημένα προγράμματα του Κυπριακού Αθλητισμού. Στον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμό είμαστε περήφανοι γιατί το ΑΓΟ έχει καταστεί ένα αθλητικό κίνημα που έχει αγκαλιάσει όλες τις κατηγορίες ανθρώπων στη χώρα μας, χωρίς οποιαδήποτε φυλετική, θρησκευτική, κοινωνική, ηλικιακή και οικονομική διάκριση και στην απουσία οποιουδήποτε σωματικού ή πνευματικού φραγμού. Καλύτεροι «πρεσβευτές» του ΑΓΟ, για τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει, είστε όλοι εσείς τα 3.500 μέλη του στην Επαρχία Λάρνακας αλλά και οι 18 γυμναστές μας που επιτελούν ένα εξαίρετο έργο».

Ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας στο δικό του χαιρετισμό του αφού καλωσόρισε τον κόσμο στην πόλη της Λάρνακας στην εκδήλωση του ΑΓΟ, είπε: «Ο Μαζικός  Αθλητισμός, όπως το πρόγραμμα ΑΓΟ,  αγγίζει τις μάζες για αυτό και εμείς ως Δήμος Λάρνακας θέλουμε να ενισχύσουμε και να αναβαθμίσουμε  αυτή την προσπάθεια, σε στενή συνεργασία με τον ΚΟΑ. Ο αθλητισμός μαθαίνει στα παιδιά μας και σε όλους μας να συμμετέχουμε και να αποκτούμε ρόλο. Ο ΚΟΑ μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια δημιουργικής πορείας, δίνει όλα τα πιο πάνω και μέσω του ΑΓΟ».

Η Προϊσταμένη Μαζικού Αθλητισμού του ΚΟΑ κ. Έφη Μούζουρου Πενηνταέξ στο χαιρετισμό της είπε και τα ακόλουθα: «Στο πρόγραμμα λειτουργούν Παγκύπρια 500 κέντρα για άτομα κάθε ηλικίας, με συμμετοχή πέραν των 16.000 μελών. Νομίζω μπορούμε να μιλούμε με περηφάνια για αυτήν την απόφαση. Η αθρόα συμμετοχή που συνοδεύεται από συνέπεια και εργατικότητα, είναι τρανή απόδειξη, για μας, πόσο απαραίτητο έχει γίνει το πρόγραμμα στη ζωή των μελών μας και το πιο σημαντικό είναι ότι όλοι, μέσα από το πρόγραμμα, βιώνουν καθημερινά τα ευεργετικά οφέλη της άσκησης. Κάθε μέρα κάνουμε και καινούργιους φίλους. Όλοι εμείς στη διαχείριση του ΑΓΟ νιώθουμε πολύ όμορφα  βλέποντας τα μέλη μας  να συμμετέχουν, να ασκούνται, να χαμογελούν  και να διασκεδάζουν».

Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης έλαβαν μέρος πέραν των 500 ατόμων (παιδιά και ενήλικες). Παρουσίασαν προγράμματα Ρυθμικής Γυμναστικής, Ταεκβοντό, Ενόργανης Γυμναστικής, Προδημοτικής Εκπαίδευσης, Αεροβικής Γυμναστικής, Γυμναστική για Άτομα με Νοητική Υστέρηση και Γυμναστική για άτομα Τρίτης Ηλικίας.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Βουλευτής Γεώργιος Προκοπίου (ΔΗΚΟ), το Μέλος Δ.Σ. ΚΟΑ Τάσος Προκοπίου, ο Επίτροπος Εθελοντισμού και ΜΚΟ Γιάννης Γιαννάκη, εκπρόσωπος της ΚΟΕ, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του ΚΟΑ Φίλιππος Σοφοκλέους, Πρόεδροι και εκπρόσωποι Ομοσπονδιών, καθώς  και άλλοι τοπικοί και αθλητικοί παράγοντες της Λάρνακας.