Ήττα από τη Λευκορωσία (Φώτος)

Μεγάλη προσπάθεια χωρίς αποτέλεσμα για την Εθνική μας ομάδα των Νεανίδων.

Σε φιλικό αγώνα που έγινε το απόγευμα στο γήπεδο του ΘΟΪ στη Λακατάμια, η Εθνική μας έχασε με 3-1, αποτέλεσμα που δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα της αναμέτρησης.

Με το σκορ στο 1-1, η Εθνική  μας έχασε πέναλτι και στην αμέσως επόμενη φάση, η Λευκορωσία πέτυχε το 1-2 και το χρονικό αυτό διάστημα, ήταν καθοριστικό για την τελική έκβαση του αγώνα.

Η Εθνική μας ξεκίνησε πολύ καλά τον αγώνα και έχασε ευκαιρίες για γκολ με τη Φιλίππα Σάββα, την Ειρήνη Ανδρέου και την Αθηνά Πανταζή και κόντρα στη ροή της αναμέτρησης, δέχτηκε πρώτη τέρμα από την Zhytko στο 15'. 

Η ισοφάριση ήρθε στο 38ο λεπτό από εύστοχο χτύπημα πέναλτι της Φιλίππας Σάββα σε ανατροπή της Κατερίνας Παναγιώτου. 

Στο δεύτερο ημίχρονο έγινε ανοικτό παιχνίδι με εκατέρωθεν προύποθέσεις για γκολ. Στο 58ο λεπτό σε ανατροπή της Αγγελίνας Ιωάννου, η Κύπρος κέρδισε πέναλτι. Το εκτέλεσε η Φιλίππα Σάββα και απέκρουσε η τερματοφύλακας της Λευκορωσίας. 

Ένα λεπτό μετά, η Ladyha πέτυχε το 1-2 και η ίδια παίκτρια, διαμόρφωσε το τελικό 1-3 στο 76ο λεπτό. 

Κύπρος (Άντρος Βασιλείου): Α. Χρυσάνθου, Χρ. Αχεριώτη (81' Μ. Κακόψητου), Α. Πανταζή (86' Χ. Διονυσίου), Ειρ. Ανδρέου (86' Μ. Καρασπύρου), Φ. Σάββα, Α. Ιωάννου (68' Α. Χρυσοστόμου), Στ. Αντωνίου, Π. Θεοφίλου (Ε. Λουκαϊδου), Η. Αντωνίου, Κ.Παναγιώτου. 

"Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια των κοριτσιών. Τα έδωσαν όλα, προσπάθησαν για το καλύτερο. Κρίμα που δεν καταφέραμε να πάρουμε τουλάχιστον την ισοπαλία. Μέσα από τέτοιες εμφανίσεις, αυξάνεται η αυτοπεποίθηση της ομάδας για τους αγώνες που ακολουθούν. 

Εύχομαι, με τη βοήθεια της Ομοσπονδίας, να έχουν και άλλους φιλικούς αγώνες για να είμαστε όσο το δυνατό πιο έτοιμοι στους επίσημους αγώνες μας", δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ ο προπονητής της Εθνικής μας Άντρος Βασιλείου. 

Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν και την περασμένη Τρίτη με τη Λευκορωσία να παίρνει τη νίκη με 2-0 μετά από ένα πολύ καλό παιχνίδι στο οποίο η Κύπρος μπορούσε να πάρει τουλάχιστον την ισοπαλία. 

Να σημειώσουμε πως η ομάδα της Λευκορωσίας έχει προκριθεί στον Elite Round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νεανιδων U-19 και θα αγωνιστεί τον Απρίλη σε όμιλο με την Ολλανδία, τη Φινλανδία και την Τσεχία. 

Η Εθνική μας προετοιμάζεται για τη συμμετοχή της σε προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος τον ερχόμενο Σεπτέμβρη στην Αλβανία.