3ο Aphrodite Cup

Για 3 συνεχή χρονιά διοργανώνεται στην Κύπρο το διεθνές τουρνουά Γυναικών «Aphrodite Cup».

Στη φετινή διοργάνωση, εκτός από την Εθνική μας ομάδα των Γυναικών θα συμμετάσχουν άλλες πέντε ομάδες. Πρόκειται για τη Λετονία, τη Μάλτα, τη Λιθουανία, την Εσθονία και το Μπαχρέιν.
Οι έξι ομάδες θα χωριστούν σε δύο ομίλους των τριών ομάδων και θα αγωνιστούν μεταξύ τους από μια φορά. Στη συνέχεια, θα γίνουν αγώνες κατάταξης μεταξύ των ομάδων που κατέλαβαν την ίδια θέση στον όμιλο τους. 

Ο αγώνας μεταξύ των ομάδων που θα καταλάβουν την πρώτη θέση θα είναι και ο τελικός μέσα από τον οποίο θα αναδειχτεί η νικήτρια ομάδα.
Η Κύπρος θα είναι στον ίδιο όμιλο με τη Λετονία και τη Μάλτα. Την Κυριακή 12 Μαρτίου θα παίξει με τη Λετονία και τη Δευτέρα 13 Μαρτίου με τη Μάλτα ενώ οι αγώνες κατάταξης θα γίνουν την Τετάρτη 15 Μαρτίου.
Το πρόγραμμα του ομίλου της Κύπρου (Α' όμιλος):

Σάββατο, 11 Μαρτίου 

10:00 Λετονία - Μάλτα
Κυριακή, 12 Μαρτίου
10:30 Κύπρος – Λετονία
Δευτέρα, 13 Μαρτίου
10:00 Μάλτα – Κύπρος
Η Λιθουανία, η Εσθονία και το Μπαχρέιν θα αγωνιστούν στο δεύτερο  όμιλο.

Το πρόγραμμα του Β'  ομίλου:

Σάββατο, 11 Μαρτίου 

10:30 Μπαχρέιν - Εσθονία 

Κυριακή, 12 Μαρτίου 

10:00 Λιθουανία - Μπαχρέιν

Δευτέρα, 13 Μαρτίου 

10:30 Εσθονία - Λιθουανία

Στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις η Κύπρος κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης χάνοντας το 2015 από την Ελλάδα και το 2016 από το Ισραήλ. Στην πρώτη διοργάνωση το 2015 στην Πάφο συμμετείχαν οκτώ χώρες και στη δεύτερη διοργάνωση, πέρσι, συμμετείχαν πέντε ομάδες.
Το Aphrodite Cup εντάσσεται στο πρόγραμμα της UEFA για ανάπτυξη του Γυναικείου Ποδοσφαίρου.
Η Κύπρος και η Μάλτα είναι οι μοναδικές χώρες με συμμετοχή και στις τρεις διοργανώσεις. Το Μπαχρέιν και η Λετονία συμμετείχαν στην πρώτη διοργάνωση το 2015 και επιστρέφουν φέτος ενώ δεύτερη συμμετοχή και για την Εσθονία που αγωνίστηκε και στο περσινό τουρνουά.
Όλοι οι αγώνες της φετινής διοργάνωσης θα γίνουν στη Λεμεσό και συγκεκριμένα στα γήπεδα της Παρεκκλησιάς.