Στήριξη από την ΚΟΠ για αναβάθμιση του γυναικείου

Σε ρυθμούς προγραμματισμού ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου και η απόφαση της ΚΟΠ για στήριξη του Γυναικείου ποδοσφαίρου με στόχο την αναβάθμιση του είναι δεδομένη.


 
Στην προγραμματισμένη συνάντηση που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη οι εκπρόσωποι των ομάδων θα ενημερωθούν αναλυτικά για τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας που θα βοηθήσουν και θα στηρίξουν γενικότερα την αναβάθμιση του αθλήματος.
 
Στη συνάντηση που θα γίνει στα γραφεία της ΚΟΠ προσκλήθηκαν όλες οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στο νέο Πρωτάθλημα Γυναικών και κατά τη διάρκεια της θα γίνει συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για τον προγραμματισμό και τη λειτουργία των διοργανώσεων που αφορούν το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο Γυναικών.
 
Στο νέο Πρωτάθλημα υπάρχουν ήδη κάποιες νέες συμμετοχές και δόθηκε παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου για ομάδες που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή.
 
Συγκεκριμένα στο νέο Πρωτάθλημα, το 20ο στην ιστορία από τότε που ξεκίνησαν οι διοργανώσεις της ΚΟΠ για το γυναικείο ποδόσφαιρο, συμμετοχή δήλωσαν οι ακόλουθες δέκα ομάδες:
 
ΑΕΚ Κοκκινοχωρίων, Apollon Ladies, Champions Ύψωνα, ΑΟΑΝ Αμμοχώστου, Λευκοθέα Λατσιών, Ομόνοια Λευκωσίας, ΕΝ ΘΟΪ Λακατάμιας, Σωματείο Barcelona FA, Χρυσομηλιά Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας, Πάφια.
 
UEFA Champions League
Η πρωταθλήτρια ομάδα του Απόλλωνα θα μας εκπροσωπήσει για μια ακόμη χρονιά στη διεθνή διοργάνωση και θα μάθει τις αντίπαλες ομάδες μέσα από τη διαδικασία της κλήρωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιουνίου.
 
Οι αγώνες της προκριματικής φάσης είναι προγραμματισμένοι για τις 22, 25 και 28 Αυγούστου και ο Απόλλωνας ενημέρωσε ήδη την UEFA για την πρόθεση του να αναλάβει τη φιλοξενία του ομίλου και φέτος στην Κύπρο.

Από την ιστοσελίδα της ΚΟΠ