Σε ρυθμούς επίσημων υποχρεώσεων οι Νεανίδες

Σε ρυθμούς επίσημων αγώνων κινείται η Εθνική μας ομάδα των Νεανίδων U-19. 

Πρώτη αντίπαλος της ομάδας μας στον 5ο προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νεανίδων που διεξάγεται στην Πορτογαλία θα είναι η Νορβηγία, με τον αγώνα να είναι προγραμματισμένος για αύριο Τρίτη 17 Οκτωβρίου στις 16:00 (ώρα Κύπρου).

Νορβηγία και Κύπρος θα αγωνιστούν στο Στάδιο Municipal στην πόλη Santa Comba Dão.

Θεωρητικά η Νορβηγία είναι η πιο δυνατή ομάδα του ομίλου και το φαβορί για την πρώτη θέση. Όμως, η ομάδα μας θα προσπαθήσει να είναι όσο πιο ανταγωνιστική μπορεί παρά το μεγάλο βαθμό δυσκολίας του αγώνα. Στον όμιλο συμμετέχουν επίσης η διοργανώτρια Πορτογαλία και η Βόρειος Ιρλανδία.

Δηλώσεις Άντρου Βασιλείου

"Η δική μας ομάδα είναι το μεγάλο αουτσάιντερ, τόσο στον αγώνα της πρεμιέρας με τη Νορβηγία όσο και στους αγώνες που ακολουθούν με Πορτογαλία και Β. Ιρλανδία. Όμως αυτό δεν μας απαγορεύει να έχουμε τους δικούς μας στόχους σε κάθε αγώνα. 

Κάναμε καλή προετοιμασία και οι παίκτριες μου είναι αποφασισμένες να τα δώσουν όλα στο γήπεδο, διεκδικώντας ότι καλύτερο μπορούν. Για αυτές, οι αγώνες αυτοί αποτελούν μια πρόκληση αφού δεν έχουν συχνά την ευκαιρία να αγωνιστούν σε τέτοιο επίπεδο", δηλώνει για την προσπάθεια της Εθνικής Νεανίδων στην Πορτογαλία ο προπονητής Άντρος Βασιλείου. 

"Ασφαλώς έχουμε επίγνωση των δυσκολιών που μας περιμένουν λόγω του επιπέδου των αντιπάλων μας. Όμως και εμείς ως ομάδα έχουμε τη δική μας αξία και αυτό θα προσπαθήσουμε να δείξουμε στο γήπεδο", προσθέτει ο κ. Βασιλείου. 

Η προετοιμασία θα ολοκληρωθεί σημερα το απόγευμα με προπόνηση σε στάδιο κοντά στο ξενοδοχείο που διαμένει η αποστολή της ομάδας μας στην πόλη Βισέου. 

Στην αποστολή βρίσκονται οι ακόλουθες ποδοσφαιρίστριες: 

Μαρία Ζαχαρίου, Αντουανέττα Χρυσάνθου, Χαρίκλεια Διονυσίου, Ελένη Λουκαϊδου, Αθηνά Πανταζή, Ηλιάνα Αντωνίου, Σταυριάνα Αντωνίου, Αφροδίτη Ευρίσα Ευριπίδου,  Χρύσω Μιχαήλ, Γεωργία Κατσονούρη, Κατερίνα Παναγιώτου, Μαρία Αναστασία Καρασπύρου, Παναγιώτα Νέστωρος, Χαρά Χαραλάμπους, Εφροσύνη Θεοχάρους, Ραφαέλλα Παύλου, Δέσποινα Χρυσοστόμου,  Παναγιώτα Θεοφίλου, Άννα Γιώρκα και Φιλίππα Σάββα.

Το πρόγραμμα των αγώνων: 
Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 

16:00 Νορβηγία – Κύπρος (Santa Comba Dão Municipal)
18:00 Πορτογαλία – Β. Ιρλανδία (Fontelo Municipal)

Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 

16:00 Νορβηγία – Β. Ιρλανδία (Nelas Municipal)
18:00 Πορτογαλία – Κύπρος (Mangualde Municipal)

Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 

17:00 Κύπρος – Β. Ιρλανδία (Nelas Municipal)
17:00 Πορτογαλία – Νορβηγία (Fontelo Municipal)

Οι πρώτες δύο ομάδες και οι τέσσερις καλύτερες δεύτερες από τους 12 προκριματικούς ομιλους, θα προκριθούν στον Elite Round.