Η εμπειρία στο εξωτερικό και η επιστροφή στην Κύπρο

Βασικό στέλεχος της Εθνικής Γυναικών και με προϋπηρεσία στην Εθνική Νεανίδων η Λουγκριτία Χρυσοστόμου.

Με διακρίσεις σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο στο Πρωτάθλημα της ΚΟΠ και με εμπειρία σε ξένα Πρωταθλήματα, φέτος επέστρεψε στην Κύπρο και εντάχθηκε στο δυναμικό της Λευκοθέας Λατσιών.
 
Ομάδες που αγωνίστηκε
ΑΕΚ Κοκκινοχωρίων, Ένωση Νέων Παραλιμνίου, Λήδρα, Apollon Ladies, Ελπίδες Καρδίτσας, FC NEUNKIRCH FRAYEN NLA (Ελβετία) και φέτος στη Λευκοθέα Λατσιών.
 
Γιατί επέστρεψε στην Κύπρο
«Επέστρεψα για να συνεχίσω τις σπουδές μου. Κατάλαβα ότι και στο εξωτερικό να παίξει ποδόσφαιρο μια γυναίκα, δεν μπορεί να εξασφαλίσει το μέλλον της μόνο από τη συμμετοχή της στο ποδόσφαιρο».
 
Γιατί επέλεξε Λευκοθέα
«Είναι μια ομάδα χωρίς ξένες ποδοσφαιρίστριες και επενδύει σε νεαρά κορίτσια με στόχο ένα καλύτερο και σταθερό μέλλον. Για αυτό και μόνο το λόγο, ήθελα και αποφάσισα να γίνω μέλος αυτής της ομάδας».
 
Το επίπεδο εδώ και στο εξωτερικό
«Σε σχέση με το εξωτερικό το επίπεδο εκεί σίγουρα είναι υψηλότερο και αναφέρομαι περισσότερο στην Ελλάδα και στην Ελβετία όπου αγωνίστηκα.
 
Σε επαγγελματικό επίπεδο είμαστε ακόμα πολύ πίσω και όπως είναι σήμερα τα δεδομένα, δεν μπορεί Κύπρια ποδοσφαιρίστρια να ασχοληθεί επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο».
 
Καλύτερη της στιγμή
Την αγωνιστική περίοδο 2015 – 2016 όταν αναδείχτηκε καλύτερη ποδοσφαιρίστρια της Εθνικής Γυναικών και βραβεύτηκε από την ΚΟΠ στην κορυφαία εκδήλωση της χρονιάς.