Αδελφοποίηση

ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ - ΕΛΛΑΔΑΣ

Την Παρασκευή (29/5/15, 20.00) το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η ειδική τελετή στο Ολυμπιακό Μέγαρο

Πολύ σημαντική ημέρα είναι η Παρασκευή 29η Μαΐου για τον Σύνδεσμο Προπονητών Καλαθοσφαίρισης Κύπρου (ΣΠΚΚ), καθώς το βράδυ στις 20:00, σε ειδική τελετή στο Ολυμπιακό Μέγαρο, θα γίνει η αδελφοποίησή του με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (ΣΕΠΚ). Έτσι, ένας στόχος που έθεσε από την ημέρα της αναγνώρισής του από τις αθλητικές αρχές του τόπου μας ο ΣΠΚΚ, θα υλοποιηθεί με τον πιο επίσημο τρόπο. Αντιπροσωπεία του ΣΕΠΚ, με επικεφαλής τον πρόεδρο Παναγιώτη Γιαννάκη, θα βρίσκεται στην Κύπρογια την υπογραφή της αδελφοποίησης.

Στην εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, θα απευθύνουν χαιρετισμούς ο πρόεδρος της ΚΟΚ Λούης Δημητρίου και ο Υπεύθυνος Προγράμματος της Σχολής Προπονητών Καλαθόσφαιρας Κύπρου, Μιχάλης Αναστασιάδης, με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Προπονητών Καλαθοσφαίρισης Κύπρου, Μιχάλη Τσαγγαρίδη και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης Παναγιώτη Γιαννάκη, να προβαίνουν στις δικές τους αναφορές και ακολούθως θα υπογράψουν τα σχετικά έγγραφα αδελφοποίησης.

«Από την πρώτη ημέρα της επίσημης αναγνώρισής μας από το Υπουργείο Εσωτερικών και τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού ως Σύνδεσμος, θέσαμε ως στόχο την αδελφοποίηση του Συνδέσμου μας με τον αντίστοιχο των Ελλαδιτών προπονητών. Από το 2009 έως σήμερα κάναμε πολλές προσπάθειες προς αυτόν τον τομέα και επιτέλους τα καταφέραμε. Οι δεσμοί μας είναι πάρα πολύ ισχυροί σε βάθος χρόνου και η συνεργασία μας συνεχής. Ο επόμενος μεγάλος στόχος μας, όπως και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, η οποία το τελευταίο διάστημα υπό την προεδρία του κ. Λούη Δημητρίου μας συμπαρίσταται σε πολλούς τομείς, είναι η καθιέρωση της ταυτότητας προπονητή, την οποία θα πρέπει να αποκτήσει ο κάθε κάτοχος διπλώματος προπονητικής καλαθόσφαιρας. Η ταυτότητα αυτή θα δίνει την ευχέρεια στους προπονητές να ασκούν τα καθήκοντά τους και θα θεωρείται ως άδεια εξάσκησης του επαγγέλματος του προπονητή. Χωρίς αυτήν κανένας δεν θα μπορεί να κάθεται στον οποιονδήποτε πάγκο οποιασδήποτε ηλικιακής ομάδας», μας ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Καλαθοσφαίρισης Κύπρου Μιχάλης Τσαγγαρίδης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αδελφοποίησης των δύο Συνδέσμων Προπονητών, θα απονεμηθούν και τα διπλώματα στους επιτυχόντες προπονητές, που αποφοίτησαν από τη Σχολή Προπονητών Καλαθοσφαίρισης της ΚΟΚ την περσινή περίοδο 2013-14 και εξασφάλισαν το δίπλωμα προπονητή Γ΄ Επιπέδου.