Μετάθεση της 1ης αγωνιστικής

Μετά από αίτημα που υποβλήθηκε από τα σωματεία ΑΕΚ και ΕΘΑ τα οποία συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα FIBA Europe Cup,για αναβολή των αγώνων τους για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος, η Επιτροπή Πρωταθλημάτων της ΚΟΚ αφού εξέτασε όλα τα δεδομένα  αποφάσισε όπως εγκρίνει το αίτημα, μεταφέροντας παράλληλα ολόκληρη την 1η αγωνιστική  του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α' Κατηγορίας "Τάσος Μητσόπουλος" στις 6 -9 Νοεμβρίου, αντί από τις 30 Οκτωβρίου μέχρι τις 2 Νοεμβρίου, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί. 

Αιτιολογώντας την  απόφαση αυτή, η Επιτροπή Πρωταθλημάτων αναφέρει ότι μετά από απουσία 2 χρόνων των ομάδων μας από τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, θα πρέπει να παραχωρηθεί τόσο στα δύο σωματεία όσο και σε άλλα σωματεία τις επόμενες αγωνιστικές περιόδους, η απαραίτητη διευκόλυνση στο πρόγραμμα τους για τις Ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις, αφού θα ήταν αδύνατο για την ομάδα να αγωνιστεί 3 αγώνες σε 6 ημέρες (2 Ευρωπαϊκοί και 1 αγώνας πρωταθλήματος). Κατά δεύτερο, η οποιαδήποτε απόφαση της Επιτροπής Πρωταθλημάτων, δεν πρέπει να δημιουργεί πλεονέκτημα ή μειονέκτημα, στις ίδιες ή σε άλλες ομάδες. 

Έτσι, με αυτό τον γνώμονα και για σκοπούς ίσης αντιμετώπισης όλων των σωματείων που αγωνίζονται στο Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Ανδρών Α' Κατηγορίας "Τάσος Μητσόπουλος", πάρθηκε η απόφαση όπως μεταφερθεί ολόκληρη η αγωνιστική κατά μία εβδομάδα.

Η ΚΟΚ σημειώνει επίσης, ότι η διάρκεια του πρωταθλήματος δεν θα επιμηκυνθεί λόγω αυτής της αλλαγής, αλλά θα καλυφθεί μέσω εμβόλιμης αγωνιστικής (Τρίτη και Τετάρτη, στις 8 και 9 Δεκεμβρίου).