"Να βγάλουμε τα νέα ταλέντα" (βίντεο)

Αρκετά παιδιά κατέκλισαν το "Πολυπροπονητήριο Ευάγγελος Φλωράκης" στην Λευκωσία το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Οκτωβρίου, ώστε να συμμετέχουν στην "Ημέρα Γνωριμίας", που διοργάνωσε η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. 

Το Σάββατο (10/10) δοκιμάστηκαν παιδιά που γεννήθηκαν την χρονολογία 2002 και την Κυριακή (11/10) παιδιά που γεννήθηκαν την χρονολογία 2003, από όλη την Κύπρο.

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 17 και 18 Οκτωβρίου θα δοκιμαστούν και παιδιά που γεννήθηκαν τις χρονολογίες 2004 και 2005.

Αυτή η προσπάθεια αποσκοπεί στην καταγραφή όλου του έμψυχου δυναμικού που έχουν τα κυπριακά σωματεία στις ακαδημίες τους, τα οποία μελλοντικά αναμένεται να στελεχώσουν τις Εθνικές ομάδες της Κύπρου.

Για την "Ημέρα Γνωριμίας" μίλησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής των Εθνικών Ομάδων της Ομοσπονδίας, κ. Χάρης Νικολάου, που ανέφερε: "Σήμερα μπαίνουμε στην νέα αθλητική χρονιά. Αρχίζουμε με την καταμέτρηση των ηλικιών από τις χρονιές 2002, 2003, 2004 και 2005. Η κάθε ηλικία θα παρουσιάζεται κάθε μέρα ξεχωριστά, και ο σκοπός είναι να γίνουν τα εργομετρικά των αθλητών, αφού δεν ήταν καταγεγραμμένες αυτές οι ηλικίες και από την στιγμή που θα έχουμε στο αναπτυξιακό μας πρόγραμμα την Κ14 είμαστε υποχρεωμένοι να τους καταγράψουμε όλους και θα ελέγχονται κάθε χρόνο, ανάλογα με την ανέλιξη στα σωματομετρικά τους χαρακτηριστικά. 

Θα γίνει μία φιλικού επιπέδου προπόνηση μεταξύ των παιδιών για να δούμε σε ποιο επίπεδο βρίσκονται. Όσο παιδιά ξεχωρίσουν θα επιλεχθούν για περαιτέρω συνέχιση της προσπάθειας τους για το αναπτυξιακό πρόγραμμα. Είναι μία καινούργια αρχή και ευελπιστούμε ότι στο άμεσο μέλλον αυτά τα παιδιά θα είναι τα ανερχόμενα ταλέντα που προσδοκούμε να βγάλουμε για την κυπριακή καλαθόσφαιρα".